Βιτάλι Κλίτσκο, ένας πρώην μποξέρ πάει για πρόεδρος της Ουκρανίας - iefimerida.gr

Βιτάλι Κλίτσκο, ένας πρώην μποξέρ πάει για πρόεδρος της Ουκρανίας

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής πυγμαχίας και πρωταγωνιστής της επανάστασης στην Ουκρανία Βιτάλι Κλίτσκο ανακοίνωσε την Τρίτη ότι θα είναι υποψήφιος για την προεδρία της χώρας, στις πρόωρες εκλογές που θα γίνουν στις 25 Μαίου.

«Θα είμαι υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές. Είμαι πεπεισμένος ότι πρέπει να αλλάξουμε εντελώς τους κανόνες του παιχνιδιού στην Ουκρανία και πρέπει να αποκαταστήσουμε τη δικαιοσύνη» δήλωσε στους δημοσιογράφους.
Ο Κλίτσκο γεννήθηκε στο Κιρτζικιστάν, πρώην σοβιετική δημοκρατία, από έναν πατέρα στρατιωτικό. Εζησε στην Τσεχία πολλά χρόνια, κέρδισε τον πρώτο του τίτλο στην Αγγλία, αλλά επέστρεψε στην Ουκρανία με την οικογένειά του.

Οι Ρώσοι τρίζουν τα δόντια
Ο μεταβατικός πρόεδρος της Ουκρανίας Ολεξάντερ Τουρχίνοφ θα συναντηθεί, σήμερα, με τις αστυνομικές δυνάμεις της χώρας, καθώς υπάρχει κίνδυνος απόσχισης σε ορισμένες περιοχές, όπως δήλωσε.
Από την πλευρά του ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ ετάχθη κατά των πρόωρων εκλογών στις 25 Μαίου και επέκρινε τη συμφωνία που υπεγράφη μεταξύ Γιανουκόβιτς, διαδηλωτών και Ευρώπης την περασμένη εβδομάδα. Ανέφερε ότι η συμφωνία προβλέπει ότι δεν μπορούν να γίνουν εκλογές πριν την συνταγματική αναθεώρηση, η οποία προβλέπεται για τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. «Είναι πολύ σημαντικό ό,τι και να συμβαίνει να μείνουμε πιστοί στην συμφωνία που υπεγράφη» είπε ο Λαβρόφ, αν και η Ρωσία δεν υπέγραψε αυτή τη συμφωνία.
Για την ώρα αναβάλλεται ο σχηματισμός κυβέρνησης που είχε προγραμματιστεί, για σήμερα, για την ερχόμενη Πέμπτη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ