Το Business Insider προτρέπει το Σότσι, να μην καταντήσει σαν την «Αθήνα του 2004» - iefimerida.gr

Το Business Insider προτρέπει το Σότσι, να μην καταντήσει σαν την «Αθήνα του 2004»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τη χειρότερη εικόνα για την Ελλάδα, θυμήθηκε το περιοδικό Business Insider, αφού με άρθρο του συμβουλεύει το Σότσι να μην καταντήσει σαν την Αθήνα του 2004, η οποία μετά τους Αγώνες, άφησε τις ολυμπιακές εγκαταστάσεις να παρακμάσουν.Μάλιστα, ο συντάκτης τονίζει πως θα ήταν «εφιαλτικό σενάριο» για την πόλη του Σότσι, η οποία μόλις φιλοξένησε τους χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες να καταντήσει σαν την «Αθήνα του 2004».

Το ρεπορτάζ συμπληρώνεται με ένα πλούσιο φωτογραφικό υλικό 25, διόλου κολακευτικές, φωτογραφίες που απεικονίζουν, με τον πιο ρεαλιστικό τρόπο, την κατάσταση στην οποία βρίσκονται σήμερα τα κάποτε υπερσύγχρονα, λαμπερά και πεντακάθαρα στάδια, που φιλοξένησαν τα ολυμπιακά αθλήματα, το 2004. Χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι το ολυμπιακό χωριό το οποίο... φιλοξενεί πλέον αγριόχορτα, σκουριά, λουκέτα, μπετά, σωρούς από σκουπίδια, γκράφιτι.

«Στην Ελλάδα δεν χρησιμεύουν καθόλου παγκόσμιας κλάσης και ακριβές στην συντήρησή τους εγκαταστάσεις για εξειδικευμένα αθλήματα, όπως είναι το σόφτμπολ, το μπιτς βόλεϊ ή ακόμα και η κολύμβηση. Αχρηστεύτηκαν αμέσως μετά το τέλος των Ολυμπιακών Αγώνων», επισημαίνει το περιοδικό, για να καταλήξει: «Ως αποτέλεσμα, μια δεκαετία αφότου η Ελλάδα ξόδεψε περίπου 15 δισ. δολάρια για να φιλοξενήσει τους Αγώνες, κάποια από τα πάλαι ποτέ λαμπερά στάδια τώρα να αποσυντίθενται».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ