Οι μαγικές ιδιότητες του γάλατος: Με ποιους τρόπους ωφελεί τον οργανισμό μας; - iefimerida.gr

Οι μαγικές ιδιότητες του γάλατος: Με ποιους τρόπους ωφελεί τον οργανισμό μας;

Οι μαγικές ιδιότητες του γάλατος: Με ποιους τρόπους ωφελεί τον οργανισμό μας;
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το γάλα μπορεί να το έχουμε συνδυάσει με καταναγκαστικό πρωινό ή βραδινό της παιδικής μας ηλικίας, ωστόσο μάλλον είχαν δίκιο οι μαμάδες που διακήρυτταν τις δυναμωτικές του ιδιότητες.

Πράγματι με την καθημερινή κατανάλωση γάλατος έχουμε ορισμένα μοναδικά οφέλη για τον οργανισμό μας που ούτε καν τα φανταζόμασταν.

1. Τέλεια Επιδερμίδα
Κάτι ήξερε η Βασίλισσα Κλεοπάτρα που έκανε λουτρά στο γάλα. Το γάλα διατηρεί το δέρμα σας απαλό και λαμπερό . Αυτό οφείλεται στις πολλές βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά που είναι απαραίτητα για την υγεία του δέρματος. Δεν χρειάζεται βέβαια να γεμίσετε μια μπανιέρα με γάλα και να χαλαρώσετε , αλλά η κατανάλωση τουλάχιστον δύο ποτηριών την ημέρα θα σας προσφέρει το ίδιο αποτέλεσμα.

2. Γερά Δόντια
Το γάλα είναι η καλύτερη πηγή ασβεστίου, δηλαδή ακριβώς αυτό που χρειάζονται τα δόντια σας. Επιπλέον το γάλα σας γλυτώνει από σφραγίσματα, αφού βοηθά στην πρόληψη της φθοράς των δοντιών. Το ασβέστιο μπορεί να απορροφηθεί από το σώμα σας, μόνο όταν υπάρχει βιταμίνη D, γι' αυτό βεβαιωθείτε ότι το γάλα που πίνετε είναι εμπλουτισμένο με βιταμίνη D.

3. Υγιή Οστά
Είναι αλήθεια ότι τα παιδιά πρέπει να πίνουν γάλα για να ενισχύσουν την υγεία των οστών και να αναπτυχθούν σωστά. Είναι επίσης αλήθεια, ωστόσο , ότι οι ενήλικες μπορούν να επωφεληθούν από την κατανάλωση γάλατος διατηρώντας τα κόκαλα τους γερά, γεγονός που θα μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης οστεοπόρωσης.

4. Μυϊκή Ανάπτυξη
Το γάλα είναι επίσης σημαντικό για την ανάπτυξη των μυών. Αυτό οφείλεται στην πρωτεΐνη που βρίσκεται στο γάλα. Πολλοί αθλητές πίνουν γάλα μετά από μια προπόνηση, αφού παρέχει τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για να ανακάμψει το σώμα. Επιπλέον , το γάλα βοηθά στην πρόληψη του μυϊκού πόνου και αναπληρώνει τα υγρά που χάθηκαν κατά τη διάρκεια της σωματικής δραστηριότητας.

5. Απώλεια βάρους
Μελέτες έχουν δείξει ότι οι γυναίκες που πίνουν γάλα καθημερινά έχουν περισσότερες πιθανότητες να χάσουν βάρος από τις γυναίκες που δεν πίνουν γάλα. Εάν αναζητάτε ένα υγιεινό σνακ πιείτε ένα ποτήρι γάλα. Συνιστάται επίσης να πίνετε ένα ποτήρι κατά τη διάρκεια του δείπνου ή όταν τρώτε φρούτα.

6. Μειώνει το στρες
Χάρη στις πολλές βιταμίνες και μέταλλα που έχει το γάλα, μπορεί να λειτουργήσει ως αγχολυτικό. Μετά από μια δύσκολη μέρα στο γραφείο, καθίστε και πιείτε ένα ζεστό ποτήρι γάλα. Αυτό βοηθά να ανακουφίσει την ένταση των μυών και να καταπραΰνει τα νεύρα σας .

7. Ανακουφίζει τα συμπτώματα του Προεμμηνορροϊκού συνδρόμου
Πολλές γυναίκες υποφέρουν από τα συμπτώματα του PMS. Το γάλα έχει αποδειχθεί ότι χαλαρώνει το σώμα και μειώνει τις αρνητικές επιπτώσεις που βιώνετε καθ 'ολη τη διάρκεια του έμμηνου κύκλου σας .

8. Πηγή Ενέργειας
Οταν δυσκολεύεστε να βγάλετε την ημέρα και χρειάζεστε ένα boost ενέργειας, αρκεί ένα παγωμένο ποτήρι γάλα. Θα αισθανθείτε αναζωογονημένοι σε χρόνο μηδέν.

9. Εξολοθρεύει την Καούρα
Υπάρχουν πολλά τρόφιμα που περιέχουν οξέα και δημιουργούν καούρα στο στομάχι. Ενας από τα πιο απλούς τρόπους για να ανακουφίσετε τον πόνο είναι πίνοντας ένα ποτήρι γάλα. Η αίσθηση δροσιάς και η παχιά συνοχή του γάλακτος βοηθά στην επικάλυψη του οισοφάγου και του στομάχου για την πρόληψη της καούρας.

10. Προλαμβάνει Ασθένειες
Κατά τη διάρκεια των τελευταίων δεκαετιών , οι ερευνητές έχουν διαπιστώσει ότι το γάλα βοηθά στην πρόληψη πολλών διαφορετικών ασθενειών. Αυτό περιλαμβάνει την ικανότητά του να βοηθάει στην μείωση της υψηλής πίεσης του αίματος και να μειώνει τον κίνδυνο εγκεφαλικών επεισοδίων. Επιπλέον , το γάλα έχει τη δυνατότητα να μειώσει την παραγωγή της χοληστερόλης από το συκώτι σας, και βοηθά στη βελτίωση της όρασης . Υπάρχουν μερικοί ερευνητές που πιστεύουν ότι το γάλα μπορεί επίσης να μειώσει τον κίνδυνο ανάπτυξης ορισμένων μορφών καρκίνου.

Τώρα που ξέρετε ότι υπάρχουν πολύ περισσότερα οφέλη από την κατανάλωση γάλατος από ότι νομίζατε, ίσως να αναρωτιέστε εάν έχει σημασία τι είδους γάλα πίνετε. Η σύντομη απάντηση είναι όχι . Μπορείτε να επιλέξετε το αποβουτυρωμένο γάλα, το γάλα με χαμηλά λιπαρά, το 2 % ή το πλήρες γάλα. Ολα θα προσφέρουν τα ίδια οφέλη, με διαφορετικά επίπεδα λίπους και θερμίδων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ γάλα Οργανισμός ιδιότητες
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ