H Guardian καλεί τους τουρίστες να γράψουν τις εμπειρίες τους

Η βρετανική εφημερίδα Guardian καλεί τους αναγνώστες της που έχουν έρθει φέτος για διακοπές στην Ελλάδα να στείλουν τις εμπειρίες τους και τις εκτιμήσεις για το κατά πόσο έχει επηρεάσει τον ελληνικό τουρισμό η κρίση.

Το άρθρο- έκκληση ξεκινά με την εξής φράση: «Οικονομική καταστροφή, διαδηλώσεις, απεργίες… Η εικόνα της Ελλάδας ως ειδυλλιακός τόπος διακοπών έχει φέτος δεχτεί σοβαρό γρονθοκόπημα. Όμως όπως φαίνεται όχι αρκετά σοβαρό για να αποτρέψει τους τουρίστες»

Και συνεχίζει με αναφορές και στον τουρισμό της Ισπανίας και της Πορτογαλίας που εμφανίζει αύξηση κυρίως λόγω των προβλημάτων με τις αναταραχές στη βόρεια Αφρική και την «Αραβική Άνοιξη» (Αίγυπτο, Μαρόκο, Τυνησία) ενώ αναφέρει ότι η Ελλάδα εμφανίζει αύξηση τουριστών της τάξης του 5% και δημοσιεύει δήλωση εκπροσώπου γνωστού βρετανικού πρακτορείου που στέλνει κάθε χρόνο 20 000 τουρίστες στην Ελλάδα ο οποίος λέει χαρακτηριστικά «Ο τουρισμός είναι το μόνο πράγμα που έχουν οι Έλληνες. Τι άλλο τους έχει μείνει; Συνειδητοποίησαν πως πρέπει να διατηρήσουν λογικές τιμές για να συνεχίσουν να προσελκύουν τουρίστες».

Το άρθρο καταλήγει με ανοιχτή πρόσκληση προς όλους τους τουρίστες στη χώρα μας να καταθέσουν τις εμπειρίες τους αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Θέλουμε να ακούσουμε τις δικές σας ιστορίες και όχι μόνο αν δειπνήσατε με σαρδέλες και μια καράφα κρασί για λιγότερο από 5 ευρώ. Αν είστε τακτικοί τουρίστες στην Ελλάδα πείτε μας τι επίδραση είχε η οικονομική κρίση στον τουρισμό και δώστε συμβουλές σε όσους σκοπεύουν να την επισκεφτούν φέτος»

Δείτε το άρθρο εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ