Παράδεισος η Χαβάη; Ξανασκεφτείτε το: 10 λόγοι για τους οποίους δε θα θέλατε να ζείτε εκεί - iefimerida.gr

Παράδεισος η Χαβάη; Ξανασκεφτείτε το: 10 λόγοι για τους οποίους δε θα θέλατε να ζείτε εκεί

Παράδεισος η Χαβάη; Ξανασκεφτείτε το: 10 λόγοι για τους οποίους δε θα θέλατε να
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο περισσότερος κόσμος που ζει στις μεγαλουπόλεις και στο γρήγορο ρυθμό της καθημερινότητας, ονειρεύεται ταξίδια στην εξωτική Χαβάη και μακαρίζει όσους ζουν μόνιμα εκεί. Στην πραγματικότητα όμως, τα πράγματα δεν είναι τόσο ρόδινα όσο φαίνονται.

Η Huffington Post ταξίδεψε στο μαγευτικό νησί και ανακάλυψε ότι, αν εξαιρέσει κανείς το τοπίο, η καθημερινή ζωή εκεί απέχει αρκετά από ότι θα ονόμαζε κανείς «παράδεισος»

Ιδού οι 10 βασικότεροι λόγοι που η μόνιμη διαμονή στην Χαβάη είναι μάλλον ανυπόφορη.

Η κίνηση είναι εξωφρενική
Οσο απίστευτο κι αν ακούγεται, η Χονολουλού βρίσκεται στη 2η θέση σε εθνικό επίπεδο για τις πόλεις με την χειρότερη κίνηση, και αν σκεφτεί κανείς τους δρόμους που καταρρέουν και είναι γεμάτοι με λακκούβες, θα αναρωτηθεί γιατί δεν είναι και στην 1η θέση. Ακολουθώντας την πρωτιά του Λος Αντζελες, οι κάτοικοι της Χονολουλού βρίσκονται κολλημένοι στην κίνηση περίπου 58 ώρες ετησίως.

Ραδιοφωνική μονοτονία
Με τόσες ώρες στο τιμόνι, θα υπέθετε κανείς ότι οι ραδιοφωνικοί σταθμοί είναι κορυφαίοι. Δυστυχώς, η μουσική στη Χαβάη βρίσκεται 10 μήνες πίσω από ότι στις ΗΠΑ, με αποτέλεσμα να παίζουν 5-10 τραγούδια σε μόνιμη λούπα και φυσικά απίστευτα πολλή ρέγκε.

Τεράστιο κόστος ζωής
Νομίζατε ότι στο εξωτικό νησί θα ζείτε με φρούτα σαν τους ναυαγούς; Σχεδόν όλα τα τρόφιμα της Χαβάης εισάγονται από τις ΗΠΑ, κάνοντας τις τιμές στα σουπερμάρκετ να χτυπάνε κόκκινο: Ενα πακέτο ψωμάκια χάμπουργκερ στοιχίζει 5,59 δολάρια, δηλαδή 3 δολάρια παραπάνω απ' ότι στην Ουάσιγκτον, ενώ οι κάτοικοι της Χαβάης πληρώνουν σχεδόν το διπλάσιο από τον εθνικό μέσο όρο για ένα μπουκάλι γάλα.

Καρχαρίες
Οτι έχετε δει στα θρίλερ ήρθε η ώρα να το ζήσετε, αφού στην Χαβάη, οι επιθέσεις καρχαριών γίνoνται πραγματικός και καθημερινός φόβος. Θα συναντήσετε ανθρώπους που έχουν δει από κοντά καρχαρίες, θα κολυμπήσετε σε παραλίες που οι καρχαρίες κυνηγούν και θα έχετε το άγχος να μην μπείτε στο νερό με ανοιχτή πληγή.

Αλλεργίες
Αν έχετε πρόβλημα με την Ανοιξη, η Χαβάη σίγουρα δεν ενδείκνυται για πολύ, αφού η σεζόν των αλλεργιών καραδοκεί όλο το χρόνο και είναι και απρόβλεπτη και δεν είναι μόνο η γύρη που σας «επιτίθεται» αλλά και το ηφαιστειακό νέφος που αναδύεται από το νησί.

Δεν μπορείς να αποφύγεις κόσμο
Θες να γλυτώσεις από τον πρώην σου, ή τον ενοχλητικό συνάδελφο; Καλή τύχη! Σε ένα τόσο μικρό νησί είναι σχεδόν αδύνατο να κρυφτεί κανείς από τον περίγυρο του.

Δεν μπορείς να «χουχουλιάσεις»
Η διαρκής ηλιοφάνεια και η υπέροχη καλοκαιρινή λιακάδα είναι όμορφη για μερικούς μήνες το χρόνο, αλλά κάποιες φορές θέλεις απλά να κάτσεις στον καναπέ με το πάπλωμα και τη γάτα σου και να δεις τηλεόραση. Στην Χαβάη ο καιρός δεν ενδείκνυται για κάτι τέτοιο.

Δε θα ξαναδείς συναυλία
Η Χαβάη γενικά είναι λίγο «εκτός πλάνου» στις εμφανίσεις καλλιτεχνών, έτσι είναι πολύ σπάνιο να έρθει κάποιος να τραγουδήσει εκεί και ακόμα κι αν συμβεί, το πιθανότερο είναι να πρόκειται για τον Bruno Mars που κατάγεται από κει.

Δε θα ξαναντυθείς καλά
Πείτε αντίο στα ψηλά τακούνια, τις μπότες σας, τα σακάκια και τις γραβάτες. Κανείς στη Χαβάη δεν ντύνεται έτσι. Οι πλαστικές παντόφλες επιτρέπονται στο γραφείο, ενώ ένας κύριος με κοστούμι δείχνει ανησυχητικά εκτός τόπου. Αν και αυτό ακούγεται τέλειο για αρχή, στο τέλος θα σιχαθείτε τα σορτς και τα φανελάκια.

Τέλος στις εκδρομές
Είναι ένα υπερβολικά μικρό νησί και μπορείς να το γυρίσεις από τη μία άκρη στην άλλη με το αυτοκίνητο σε λιγότερο από μία ημέρα (αν δεν κολλήσεις στην κίνηση φυσικά). Ετσι είναι λογικό από ένα σημείο και μετά να αρχίσουν να σου λείπουν οι εκδρομές και οι εξορμήσεις σε νέα μέρη (που κατά προτίμηση δε θα έχουν θάλασσα)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ζωή παράδεισος Χαβάη
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ