Την έκδοση ευρωομολόγου ρίχνει ξανά στο τραπέζι ο Oλι Ρεν - iefimerida.gr

Την έκδοση ευρωομολόγου ρίχνει ξανά στο τραπέζι ο Oλι Ρεν

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι αξιωματούχοι της Ε.Ε. υποχρεούνται να αξιολογούν συνεχώς τη χρηματοδοτική ικανότητα του μηχανισμού διάσωσης EFSF, ενώ θα εξετάσουν την ιδέα των ευρωομολόγων μαζί με άλλες επιλογές, δήλωσε σε συνέντευξή του στο ΒBC ο Ολι Ρεν.

Οπως μετέδωσε το Reuters, ο Ολι Ρεν δήλωσε ότι οι αξιωματούχοι της Ε.Ε. θα εξετάσουν όλες τις επιλογές για την ενίσχυση της ευρωζώνης, συμπεριλαμβανομένης και της ιδέας των ευρωομολόγων και σημείωσε ότι θα παρουσιάσουν την έκθεσή τους μετά το καλοκαίρι.

Ερωτηθείς για το εάν το ταμείο διάσωσης χρειάζεται να έχει σημαντικά μεγαλύτερη χρηματοδοτική ικανότητα από τη σημερινή, προκειμένου να ηρεμήσουν οι αγορές, ο Ρεν παρατήρησε:

«Για να είναι αποτελεσματικό, το EFSF χρειάζεται να είναι αξιόπιστο και σεβαστό από τις αγορές. Και κατά συνέπεια, χρειάζεται να το αξιολογούμε συνεχώς, μόλις συσταθεί και αρχίσει να λειτουργεί, στην αντικειμενική του μορφή έχοντας υπόψη αυτούς τους στόχους» σημείωσε ο Ρεν.

Λίγο αργότερα, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο κ. Ρεν δήλωσε ότι η Επιτροπή, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) και ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF) εργάζονται "ημέρα και νύχτα" για να καταρτίσουν ένα ευρύτερο σχέδιο συνδρομής στις χώρες της ευρωζώνης, προσθέτοντας πως είναι θέμα εβδομάδων η ολοκλήρωσή του.

"Οι ειδικοί των κρατών-μελών, οι οποίοι έχουν την υποστήριξη των υπηρεσιών μου, καθώς και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας εργάζονται ημέρα και νύχτα για να δώσουν μορφή στη συμφωνία η οποία είχε επιτευχθεί την 21η Ιουλίου", στην έκτακτη σύνοδο των ηγεσιών των κρατών-μελών της ευρωζώνης, είπε ο κ. Ρεν.

Αντώνης Σαμαράς

"Αυτή την ώρα, οι χώρες της Ευρωζώνης πρέπει να επιδείξουν ψυχραιμία, αποφασιστικότητα, αλλά κυρίως ταχύτητα. Και αν τελικά δεν επιλέξουν το ευρωομόλογο, που για μας -το φωνάζουμε καιρό- είναι η καλύτερη και αποτελεσματικότερη λύση, τότε τουλάχιστον θα πρέπει να ενισχύσουν το Ευρωπαϊκό Ταμείο Στήριξης, ώστε να καταλάβουν οι κερδοσκόποι ότι η Ευρώπη είναι έτοιμη, ότι έχει τα πολεμοφόδια να τους αντιμετωπίσει. Μόνον έτσι θα τους αποθαρρύνει και μόνον έτσι θα χαλάσει τα σχέδιά τους."

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ