Παντού κομπίνες -Καινούρια IX εκτελωνίστηκαν σαν μεταχειρισμένα - iefimerida.gr

Παντού κομπίνες -Καινούρια IX εκτελωνίστηκαν σαν μεταχειρισμένα

Παντού κομπίνες -Καινούρια IX εκτελωνίστηκαν σαν μεταχειρισμένα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Νέο λαβράκι εντόπισαν οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ, καθώς ερευνώντας τις εργοστασιακές αξίες των αυτοκινήτων, παρατήρησε πως είχαν εισαχθεί πάρα πολλά καινούρια ΙΧ που πληρούσαν την οδηγία ρύπων 98/69, ως μεταχειρισμένα.Οπως γράφει και η ΗΜΕΡΗΣΙΑ, οι επιτήδειοι κατάφεραν με αυτόν τον τρόπο να γλιτώσουν χρήματα εις βάρος του κράτους, από την καταβολή χαμηλών δασμών στα συγκεκριμένα αυτοκίνητα.

Σύμφωνα με τις έρευνες του ΣΔΟΕ, έχουν ανακαλυφθεί εισαγωγικές που έφερναν από άλλες χώρες καινούρια αυτοκίνητα (με μηδενικά χιλιόμετρα), αλλά εκτελωνίζονταν ως μεταχειρισμένα με χαμηλότερους συντελεστές στο Τέλος Ταξινόμησης, ενώ παράλληλα υπήρχε και απαλλαγή από τον ΦΠΑ.

Η αύξηση των εργοστασιακών αξιών από κάποιες εισαγωγικές εταιρείες, ανάγκασε τα στελέχη του ΣΔΟΕ να ετοιμάσουν νέα έκθεση που θα περιληφθεί στο πόρισμα που θα δοθεί στον οικονομικό εισαγγελέα και αφορά στο θέμα των υποτιμολογήσεων νέων πολυτελών ΙΧ στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι αυξήσεις των εργοστασιακών αξιών (CIF) ξεπέρασαν σε κάποιες περιπτώσεις ακόμη και το 80% της προηγούμενης αξίας CIF, χωρίς να έχουν αλλάξει τα μοντέλα ή τα... υλικά κατασκευής των αυτοκινήτων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΔΟΕ μεταχειρισμένα ΙΧ εκτελωνισμός
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ