Η Σαουδική Αραβία εκσυγχρονίζει την ιερή πόλη της Μέκκας και αποφάσισε να γκρεμίσει το σπίτι του Μωάμεθ - iefimerida.gr

Η Σαουδική Αραβία εκσυγχρονίζει την ιερή πόλη της Μέκκας και αποφάσισε να γκρεμίσει το σπίτι του Μωάμεθ

Η Σαουδική Αραβία εκσυγχρονίζει την ιερή πόλη της Μέκκας και γκρεμίζει το σπίτι
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το καθεστώς της Σαουδικής Αραβίας ετοιμάζεται να αναπλάσει και να εκσυγχρονίσει την ιερή πόλη της Μέκκας για να είναι ακόμη πιο «φιλική» για τους προσκυνητές. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο ετοιμάζεται να γκρεμίσει και ότι έχει απομείνει από το σπίτι στο οποίο φέρεται να γεννήθηκε ο προφήτης Μωάμεθ.
Η εξωφρενική, για πολλούς, αυτή είδηση έχει προκαλέσει σάλο αντιδράσεων, ιδιαίτερα στις τάξεις των πιο φανατικών Μουσουλμανικών Οργανώσεων.

Τα σχέδια της Σαουδικής Αραβίας περιλαμβάνουν τη δημιουργία υπερσύγχρονων κτιρίων και εγκαταστάσεων, αλλά και έργα ανάπλασης, αξίας πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Ωστόσο, μέσα στα κτίρια που θα γκρεμίσουν οι μπουλντόζες είναι και τα απομεινάρια από το πατρικό σπίτι του προφήτη του Ισλάμ, γεγονός που έχει προκαλέσει την οργή του μουσουλμανικού κόσμου.

Οργανώσεις Μουσουλμάνων προειδοποιούν τον Βασιλικό Οίκο των Σαούντ ότι θα αντιδράσουν βίαια σε μια τέτοια εξέλιξη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ