Καταδικάστηκε ο «χρυσαυγίτης» οδηγός του ΟΑΣΘ που κατέβασε δύο Αφρικανούς επιβάτες από λεωφορείο - iefimerida.gr

Καταδικάστηκε ο «χρυσαυγίτης» οδηγός του ΟΑΣΘ που κατέβασε δύο Αφρικανούς επιβάτες από λεωφορείο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ποινή φυλάκισης δέκα μηνών, με τριετή αναστολή, και χρηματικό πρόστιμο 1.000 ευρώ, επέβαλε το Δ' Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης στον οδηγό λεωφορείου του ΟΑΣΘ που υποχρέωσε δύο Αφρικανούς επιβάτες να αποβιβαστούν επειδή, όπως υποστήριξε, δεν είχαν εισιτήριο.

Ο οδηγός κρίθηκε ένοχος για άρνηση παροχής υπηρεσίας για λόγους ρατσιστικής συμπεριφοράς.

Η υπόθεση ήρθε στο φως της δημοσιότητας, τον περασμένο Απρίλιο, ύστερα από σχετική αναφορά δικηγόρων. Μάλιστα όπως κατήγγειλαν, ο οδηγός τα έβαλε και με άλλους επιβάτες που αντέδρασαν στην κίνησή του.

«Ναι ρε! Είμαι Χρυσαυγίτης, τρέχει κάτι;» φέρεται να είπε ο οδηγός σύμφωνα με την έγγραφη καταγγελία σε βάρος του. Το περιστατικό σημειώθηκε στο λεωφορείο της γραμμής 26 Καλλιθέα - Πλατεία Ελευθερίας, όταν ο οδηγός είδε από τον καθρέφτη τους δύο αλλοδαπούς να μπαίνουν από την πίσω πόρτα και να κάθονται, χωρίς να χτυπήσουν εισιτήριο. Αμέσως τράβηξε χειρόφρενο, σηκώθηκε από τη θέση του και πήγε προς το μέρος τους λέγοντας: «Εσείς οι δύο κάτω». Παρά τις εξηγήσεις που προσπάθησαν να δώσουν, οι δύο Αφρικανοί τελικά αποβιβάστηκαν από το λεωφορείο.

Από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης διατάχθηκε η διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας και τελικά ο νταής οδηγός παραπέμφθηκε σε δίκη.

Κατά την απολογία ενώπιο του δικαστηρίου ο οδηγός επανέλαβε ότι οι δύο Αφρικανοί δεν είχαν εισιτήρια, διαψεύδοντας τις αναφορές αυτόπτων μαρτύρων για το επεισόδιο.

Αρνήθηκε επίσης την κατηγορία περί ρατσιστικής συμπεριφοράς με την υπεράσπισή του να παρουσιάζει ωςμάρτυρα υπεράσπισης αλλοδαπό φίλο του.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ