H ντίβα της υψηλής ραπτικής -Μία Λιβανέζα «Σταχτοπούτα» που από σερβιτόρα, έγινε κάτοχος της πιο ακριβής συλλογής μόδας - iefimerida.gr

H ντίβα της υψηλής ραπτικής -Μία Λιβανέζα «Σταχτοπούτα» που από σερβιτόρα, έγινε κάτοχος της πιο ακριβής συλλογής μόδας

H ντίβα της υψηλής ραπτικής -Μία Λιβανέζα «Σταχτοπούτα» που από σερβιτόρα έγινε
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στο Λίβανο οι μητέρες δεν διαβάζουν στα κορίτσια το παραμύθι της Σταχτοπούτας. Τους διηγούνται την ιστορία της Μούνα Αγιούμπ. Γιατί ακόμη και η περιπέτεια της φτωχής κοπέλας που παντρεύτηκε τον πρίγκιπα χάρη σε ένα γυάλινο γοβάκι, ωχριά μπροστά στην παραμυθένια άνοδο της σερβιτόρας, που έγινε η γυναίκα με την πιο ακριβή συλλογή υψηλής ραπτικής στον κόσμο.

Ο δικός της «πρίγκιπας» ήταν ο εκατομμυριούχος πρώην σύζυγός της Νασέρ Αλ Ράσιντ, ο άνθρωπος που την πήρε από την καφετέρια, που τη γνώρισε και τη βοήθησε να αποκτήσει την πιο πολυτελή γκαρνταρόμπα. Αυτή αριθμεί 1.600 κομμάτια, με κάθε τουαλέτα να κοστίζει από 50.000 έως 290.000 ευρώ. Δεν φορά ποτέ το ίδιο φόρεμα δεύτερη φορά, ενώ υπάρχουν και αρκετά στην πανάκριβη ντουλάπα της που τα αγόρασε, αλλά δεν τα δοκίμασε ποτέ.

Πρόκειται για τόσο μεγάλη συλλογή, που η ίδια λέει πως... ασφυκτιά εξαιτίας της στο διαμέρισμά της, στο Μονακό, και αγόρασε ένα ακόμη απλά για τα ρούχα της, ενώ κάποια από αυτά βρίσκονται σε ένα ιδιαίτερο «θησαυροφυλάκιο», σε ένα μικρό χωριό της Γαλλίας.

Είναι από τα πιο γνωστά μέλη της ομάδας των υπερβολικά πλούσιων γυναικών που κρατούν ακόμη ζωντανή την υψηλή ραπτική και ίσως η πιο εκκεντρική από όλες, όπως σημειώνει το Associated Press. Ισως για αυτό στη συνέντευξη με το διεθνές πρακτορείο εμφανίστηκε με ένα σακάκι Chanel αξίας 50.000 ευρώ, αλλά επιμένει να αγοράζει καφέ από μηχάνημα.

Οι φίλοι της είναι εξίσου «πολυτελείς». Από τον βασιλιά Χουάν Κάρλος της Ισπανίας, τον οποίο είχε φιλοξενήσει αρκετές φορές στο απίστευτης χλιδής γιοτ της, έως τον Καρλ Λάγκερφελντ που κάποτε την έπεισε να γδυθεί για μία φωτογράφιση.

Το δικό της παραμύθι ξεκίνησε σε ένα εστιατόριο στο Παρίσι, όταν ήταν 20 χρονών. Εκεί την εντόπισε ο εκατομμυριούχος Αλ Ράσιντ, που την ερωτεύτηκε και την πήρε μαζί του στην πολυτελή πραγματικότητά του. Αν και είχε τη διπλάσια ηλικία, ο τότε σύμβουλος του βασιλιά της Σαουδικής Αραβίας δεν δυσκολεύτηκε να την πείσει να βγάλει την ποδιά και βάλει τις διαμαντένιες παντόφλες, που φορά από τότε.

Τέσσερις δεκαετίες αργότερα, κάθε μεγάλος οίκος μόδας έχει μία κούκλα Μούνα, προκειμένου να μπορούν να ράψουν τα ρούχα «πάνω της», σε περιπτώσεις που εκείνη δεν προλαβαίνει να κάνει την απαραίτητη πρόβα. «Λατρεύω την υψηλή μόδα. Είναι το μοναδικό μου πάθος. Φοράω δημιουργίες μεγάλων σχεδιαστών κάθε φορά που βγαίνω από το σπίτι μου» λέει η ίδια.

Οποιος δεν πιστεύει το «κάθε φορά», αρκεί να ακούσει την ιστορία για τότε που παραλίγο να ναυαγήσει με το Phocea, το γιοτ της που έως το 2004 θεωρούνταν το μεγαλύτερο ιστιοπλοϊκό στον κόσμο και είχε ξοδέψει 17 εκατ. δολάρια για την ανακαίνισή του.

Ηταν το 2002 στην Κορσική, όταν το σκάφος έπεσε σε ένα βράχο. Πάνω στον πανικό της, επιβιβάστηκε σε μία βάρκα με τα απολύτως απαραίτητα: μία τουαλέτα Jean Paul Gaultier ώστε να δείχνει αρκετά σικ όταν τη σώσουν και μία τσάντα Louis Vuitton, που περιείχε κοσμήματα αξίας 9.6 εκατ. δολαρίων. Οταν ο καπετάνιος έκανε μία απότομη μανούβρα, η βάρκα αναποδογύρισε και η Αγιούμπ βρέθηκε, ξαφνικά, στα παγωμένα νερά. Ευτυχώς, είδε την τσάντα της να επιπλέει λίγα μέτρα πιο μακριά.

«Θα βουτούσα ακόμη και στον πάτο του ωκεανού για να την βρω αν είχε βυθιστεί. Ευτυχώς ήταν φτιαγμένη από δέρμα νέου τύπου και επέπλεε» λέει η 56χρονη και εξομολογείται με ένοχο ύφος «έβγαλα την τουαλέτα και κολύμπησα γυμνή, μέχρι να την πιάσω!».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ειδήσεις υψηλή ραπτική Μούνα Αγιουμπ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ