Τάρανδοι με κέρατα που φωσφορίζουν… - iefimerida.gr

Τάρανδοι με κέρατα που φωσφορίζουν…

Τάρανδοι με κέρατα που φωσφορίζουν…
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Κάθε χρόνο στη Φινλανδία καταγράφονται 3.000 με 5.000 ατυχήματα στα οποία εμπλέκονται τάρανδοι, ενώ ανάλογα είναι τα νούμερα και στις άλλες Σκανδιναβικές χώρες.

Ο λόγος είναι μάλλον λογικός: οι οδηγοί βλέπουν κυριολεκτικά τελευταία στιγμή, μέσα στο σκοτάδι και την ερημιά, τα συμπαθή τετράποδα και δεν μπορούν να αντιδράσουν.

Έτσι και οι τάρανδοι είτε τραυματίζονται είτε σκοτώνονται, ενώ υπάρχουν σημαντικές επιπτώσεις τόσο στα οχήματα όσο και στους επιβάτες του. Δεν είναι και λίγο πράγμα να προσγειωθεί ολόκληρο ζώο βάρους έως και 300 κιλών στο παρμπρίζ σου...

Προκειμένου να δώσει μια λύση ο σύλλογος εκτροφέων ταράνδων της Φινλανδίας σκέφτηκε να ψεκάσει με ένα αντανακλαστικό σπρέι τα κέρατά τους, προκειμένου ακόμα και με λιγοστό φως να φωσφορίζουν και να γίνονται έγκαιρα αντιληπτοί από τους οδηγούς. Οι οποίοι πάντως αν δεν έχον ενημερωθεί μπορεί να πάνε όχι από σύγκρουση με τον τάρανδο αλλά από καρδιακή προσβολή βλέποντας δύο φωσφοριζέ κέρατα τα μαύρα μεσάνυχτα...

Φέτος έχουν ψεκαστεί 20 ζώα, ενώ αν το πείραμα αποδειχθεί επιτυχημένο του χρόνου θα ψεκαστούν περισσότερα...

Τάρανδοι με κέρατα που φωσφορίζουν… | iefimerida.gr 0
Τάρανδοι με κέρατα που φωσφορίζουν… | iefimerida.gr 1
Τάρανδοι με κέρατα που φωσφορίζουν… | iefimerida.gr 2
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ κέρατα φωσφορίζουν τάρανδοι
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ