Οι «58» άρχισαν να κάνουν κριτική: Τα βάζουν με τον ΣΥΡΙΖΑ και με τη λιτότητα - iefimerida.gr

Οι «58» άρχισαν να κάνουν κριτική: Τα βάζουν με τον ΣΥΡΙΖΑ και με τη λιτότητα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εναντίον της Ευρώπης της λιτότητας, αλλά και του λαϊκισμού, τάσσονται οι «58», στο κείμενο των θέσεων τους για τις Ευρωεκλογές, που έδωσαν στη δημοσιότητα. Οι «58» ασκούν αυστηρή κριτική στο ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνοντας ότι «η λαϊκιστική αριστερά δεν έχει αποφασίσει αν θέλει ή όχι την Ευρώπη»
Στο κείμενο για το οποίο συνεργάστηκαν οι Π. Ιωακειμίδης, Ι. Βούλγαρης, Γ. Παγουλάτος, Άννυ Ποδηματά, Χρ. Λάζος, Π. Παναγιωτόπουλος και Αχ. Μητσός, αναφέρει μεταξύ αλλων.
- «Στις ευρωεκλογές που έρχονται», συνεχίζουν, «εμείς οι Έλληνες δεν θα ψηφίσουμε για το αν θέλουμε την Ευρώπη. Για αυτό ψηφίζαμε κάθε μέρα επί πέντε χρόνια. Θα ψηφίσουμε για να αλλάξουμε την Ευρώπη. Θα ψηφίσουμε για την αναγέννηση του αληθινού οράματος της Ευρώπης. ΕΥΡΩΠΗ: ΟΥΤΕ ΛΙΤΟΤΗΤΑ, ΟΥΤΕ ΛΑΪΚΙΣΜΟΣ».
- «Λέμε όχι στην αδιαλλαξία της λιτότητας, στον νεοφιλελεύθερο δογματισμό, στις αντιαναπτυξιακές πολιτικές που πνίγουν την πραγματική οικονομία. Λέμε όχι στους οπαδούς του αχαλίνωτου εθνικισμού, του ρατσισμού, της μισαλλοδοξίας και στον ευρωσκεπτικισμό. Λέμε όχι στην ετερόκλητη συμπόρευση της λαϊκιστικής αριστεράς που δεν έχει αποφασίσει ακόμα αν θέλει ή δεν θέλει την Ευρώπη. Λέμε όχι στη διστακτικότητα, στην ατολμία των σοσιαλιστών και δημοκρατών της Ευρώπης».
- «Για τους «58» η Ευρώπη των εκβιασμών και της τιμωρίας, της εθνικιστικής συντηρητικής αναδίπλωσης, είναι το αντίθετο του οράματος. «Ο κίνδυνος για την Ευρώπη και τους λαούς της έρχεται από δύο διαφορετικές κατευθύνσεις. Από τη συνεχή λιτότητα και από τον εθνικολαϊκισμό όποιο χρώμα και αν έχει».
Οι «58» προτείνουν ακόμα, την αλλαγή του καταστατικού της ΕΚΤ ώστε να μπορεί να παρεμβαίνει στην πρωτογενή αγορά ομολόγων και να ασκεί τον ρόλο του δανειστή ύστατης ανάγκης, την κατάργηση της τρόικας και τη καθιέρωση ευρωπαϊκού ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ θέσεις Ευρωεκλογές 2024 «58»
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ