Το Spiegel εμπλέκει στις μίζες των εξοπλιστικών, τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Γερμανικών Βιομηχανιών

Επιμένει το Der Spiegel και επανέρχεται στην υπόθεση της πιθανής εμπλοκής του προέδρου των Γερμανικών Βιομηχανιών (BDI) Ούλριχ Γκρίλο, στην υπόθεση δωροδοκιών, στα ελληνικά εξοπλιστικά προγράμματα.

Τα νέα στοιχεία που επικαλείται το περιοδικό βασίζονται σε τριμηνιαίες εκθέσεις του τότε εκπροσώπου της εταιρείας ATLAS στην Αθήνα, Παναγιώτη Ευσταθίου, με αναλυτική καταγραφή των δραστηριοτήτων της στην Ελλάδα. Όπως υποστηρίζει, ο κ. Ευσταθίου, μόνο από το ύψος της προμήθειάς του, η ηγεσία της STN ATLAS θα έπρεπε να είχε γνώση για τη δωροδοκία. Αυτό ακριβώς διαψεύδει ο κ. Γκρίλο.

Οι εκθέσεις του Παναγιώτη Ευσταθίου είχαν αποδέκτη τον κ. Γκρίλο. Σε μια από αυτές, με ημερομηνία 30 Ιουνίου 2000, γίνεται αναφορά σε συνάντηση του κ. Γκρίλο και δύο μάνατζερ της STN ATLAS κατά την επίσκεψη τους στην Αθήνα με τον τότε γενικό διευθυντή εξοπλισμών του υπουργείου Εθνικής Αμυνας Αντώνη Κάντα. Ως αντικείμενο της συνομιλίας Γκρίλο - Kάντα, όπως αναφέρει η έκθεση, ήταν η "πορεία και οι προτεραιότητες τρεχόντων προγραμμάτων της STN ATLAS στην Ελλάδα".

Σε επικοινωνία που είχε το Spiegel με τον κ. Γκρίλο, ο νυν πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γερμανικών Βιομηχανιών, δηλώνει ότι μετά από σχεδόν 14 χρόνια δεν είναι σε θέση να θυμάται, εάν διάβαζε αυτές τις εκθέσεις και ποιοι ήταν οι συνομιλητές του, όταν επισκέφτηκε την Αθήνα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ