Αφαντος παραμένει ο Γιανουκόβιτς -Απέτυχε να διαφύγει στη Ρωσία ο έκπτωτος πρόεδρος της Ουκρανίας - iefimerida.gr

Αφαντος παραμένει ο Γιανουκόβιτς -Απέτυχε να διαφύγει στη Ρωσία ο έκπτωτος πρόεδρος της Ουκρανίας

Αφαντος παραμένει ο Γιανουκόβιτς -Απέτυχε να διαφύγει στη Ρωσία ο έκπτωτος πρόεδ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η τύχη του Βίκτορ Γιανουκόβιτς αγνοείται από τη στιγμή που φέρεται να προσπάθησε, ανεπιτυχώς, να διαφύγει στη Ρωσία. Ο έκπτωτος πρόεδρος της Ουκρανίας εξαφανίστηκε την ώρα που η Γιούλια Τιμοσένκο αποφυλακίστηκε και μίλησε στο πλήθος στην πλατεία Ανεξαρτησίας, που την αποθέωσε. Η Κυριακή βρήκε το κέντρο του Κιέβου σε κατάσταση ηρεμίας, αλλά η τύχη της χώρας κρέμεται από μία κλωστή.

Σύμφωνα με το ουκρανικό πρακτορείο ειδήσεων, το οποίο επικαλέστηκε δηλώσεις του επικεφαλής της Κρατικής Υπηρεσίας Συνόρων, ένα ιδιωτικό αεροσκάφος με τον Γιανουκόβιτς στις θέσεις των επιβατών επιχείρησε να αναχωρήσει από το Ντόνετσκ, με προορισμό τη Ρωσία, αλλά δεν του επιτράπηκε.

Λίγες ώρες νωρίτερα- και αφού οι πολίτες είχαν καταλάβει την άδεια προεδρική κατοικία- το κοινοβούλιο τον είχε κηρύξει συνταγματικά ανίκανο να εκπληρώσει τα καθήκοντά του και όρισε τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών στις 25 Μαΐου. Κι ας δήλωνε από το διάγγελμά του, που προηγήθηκε, ο Γιανουκόβιτς ότι δεν πρόκειται να εγκαταλείψει την εξουσία, παρομοιάζοντας την κατάσταση στην Ουκρανία με την την άνοδο των Ναζί στη Γερμανία.

Οσο για την επάνοδο της Τιμοσένκο στο πολιτικό προσκήνιο, έγινε με μία συναισθηματικά φορτισμένη ομιλία στην πλατεία Ανεξαρτησίας, με την έως το Σάββατο νοσηλευόμενη φρουρούμενη πολιτικό να μιλά στο πλήθος καθισμένη σε αναπηρικό καροτσάκι. «Δεν έχετε δικαίωμα να φύγετε από την πλατεία Ανεξαρτησίας... όχι ακόμα», τους είπε χαρακτηριστικά, ζητώντας τους να μείνουν στις επάλξεις.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ