Αρνείται τις κατηγορίες ο Σπανός -Ποια είναι η υπερασπιστική γραμμή - iefimerida.gr

Αρνείται τις κατηγορίες ο Σπανός -Ποια είναι η υπερασπιστική γραμμή

Αρνείται τις κατηγορίες ο Σπανός -Ποια είναι η υπερασπιστική γραμμή
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Επειτα από περίπου τρεις ώρες ολοκληρώθηκε η απολογία του Γιώργου Σπανού για την υπόθεση της λαθρεμπορίας καυσίμων. Ο πρόεδρος της ΕΤΕΚΑ αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες ενώπιον του 7ου ανακριτή Πειραιά.

Ακολουθούν οι απολογίες πέντε ακόμη από τους 15 συνολικά εμπλεκόμενους στην υπόθεση. Επειτα από την ολοκλήρωσή τους θα συνεδριάσουν ανακριτής και εισαγγελέας, προκειμένου να αποφασίσουν αν θα προφυλακιστούν ή όχι.

Πέρα από τον κ. Σπανό, στα δικαστήρια Πειραιά οδηγήθηκαν το πρωί του Σαββάτου ο συνδικαλιστής και τμηματάρχης της διεύθυνσης Περιβάλλοντος, ο υπάλληλος του Α' Τελωνείου Πειραιά καθώς και τρία ακόμα άτομα που κατηγορούνται για την υπόθεση. Εξω από τα δικαστήρια έχουν συγκεντρωθεί από νωρίς συγγενείς των συλληφθέντων, εργαζόμενοι στην ΕΤΕΚΑ και οπαδοί του Ατρομήτου, που χειροκρότησαν τον κ. Σπανό κατά την είσοδό του.

Η υπερασπιστική γραμμή

Σύμφωνα με τους συνηγόρους υπεράσπισης, στο κατηγορητήριο που έχει συντάξει ο ανακριτής το ποσό των διαφυγόντων δασμών και φόρων κατ' εκτίμηση δεν είναι 3,5 εκατ. ευρώ όπως είχε ανακοινώσει αρχικά η ΕΛ.ΑΣ, αλλά 662.800 ευρώ, όπως αναφέρει το ΑΠΕ.

Επίσης, οι συνήγοροι υποστηρίζουν ότι το λεγόμενο λαθρεμπόρευμα δεν είναι τα περίπου 4,5 εκατ. λίτρα πετρελαίου ναυτιλίας που έχει αναφέρει στην ανακοίνωσή της η ΕΛ.ΑΣ, αλλά 8,5 χιλιάδες λίτρα, ενώ αναφέρουν ότι πολλά από τα στοιχεία που επισημαίνονται στα διαβιβαστικά της αστυνομίας αντιστοιχούν στην πραγματικότητα και όχι σε συνθηματικούς κωδικούς.

Μάλιστα, όπως τόνισαν, έχουν προσκομιστεί στοιχεία που αποδεικνύουν ότι δύο από τους κατηγορούμενους είχαν φιλική σχέση για πάνω από 20 χρόνια καθώς οι γυναίκες τους τυγχάνει να είναι συγγενείς, ενώ αναφορικά με τη συνθηματολογία για την πολυκατοικία δηλώνουν ότι αφορά καταγγελία πολιτών για όχληση από τη λειτουργία πρατηρίου υγρών καυσίμων.

Υπογραμμίζουν, επίσης, ότι στη δικογραφία δεν υπάρχει έκθεση προσδιορισμού διαφυγόντων φόρων και δασμών ενώ αναφορικά με την κατηγορία της παθητικής δωροδοκίας δεν υπάρχουν προσημειωμένα χαρτονομίσματα και δεν προκύπτει κάποιο στοιχείο από τηλεφωνικές συνομιλίες.

Οι κατηγορίες που βαραίνουν τους συλληφθέντες είναι η σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, λαθρεμπορία καυσίμων σε βαθμό κακουργήματος, ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, ενεργητική και παθητική δωροδοκία κατ΄ έξακολούθηση και κατάχρηση εξουσίας.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ