Χείρα βοήθειας από την ευρωπαϊκή δεξιά προς τον Σαμαρά -Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ στην Αθήνα - iefimerida.gr

Χείρα βοήθειας από την ευρωπαϊκή δεξιά προς τον Σαμαρά -Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ στην Αθήνα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε μια κίνηση με πολλαπλά νοήματα και σαφή σημειολογία, προσανατολίζονται οι ηγέτες της ευρωπαϊκής δεξιάς.
Η Σύνοδος Κορυφής της Ε.Ε. που συζητείται να γίνει στην Ελλάδα, προσδιορίζεται για το πρώτο δεκαήμερο του Μαΐου, λίγες ημέρες πριν τις ευρωκάλπες.

Τη διεξαγωγή μίας Συνόδου Κορυφής της Ε.Ε. στην Ελλάδα, κίνηση που θα ισοδυναμεί με πολιτική στήριξη προς τον Αντώνη Σαμαρά ενόψει Ευρωεκλογών, προετοιμάζει η ευρωπαϊκή κεντροδεξιά σε Βρυξέλλες και Βερολίνο, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Το Βήμα.

Στόχος είναι να τονισθεί η μεγάλη προσπάθεια που έχει καταβάλλει η Αθήνα στο πεδίο της οικονομίας.

Η Σύνοδος Κορυφής της Ε.Ε. που συζητείται να γίνει στην Ελλάδα, προσδιορίζεται για το πρώτο δεκαήμερο του Μαΐου, λίγες ημέρες πριν τις ευρωκάλπες.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, το διάστημα αυτό ο πρωθυπουργός πρόκειται να έχει συνεχείς επαφές με ευρωπαίους ηγέτες, ενώ αναμένεται στην Αθήνα και η γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ.

Στην περίπτωση που τελικά γίνει στην Ελλάδα η Σύνοδος Κορυφής, την παραμονή θα υπάρξει και ειδική σύνοδος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, με τη συμμετοχή ηγετών των ευρωπαϊκών κεντροδεξιών κομμάτων, ως επιπλέον κίνηση ενίσχυσης του φιλοευρωπαϊκού προφίλ του πρωθυπουργού.

Παράλληλα, θα επιχειρηθεί από την ΝΔ να αναδειχθεί το, κατά το Μέγαρο Μαξίμου, αντιευρωπαϊκό προφίλ του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ