Με γυναίκες στα μισά υπουργεία η νέα κυβέρνηση της Ιταλίας -Αυτοί είναι οι υπουργοί του Ματέο Ρέντσι - iefimerida.gr

Με γυναίκες στα μισά υπουργεία η νέα κυβέρνηση της Ιταλίας -Αυτοί είναι οι υπουργοί του Ματέο Ρέντσι

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε γυναίκες εμπιστεύθηκε τα μισά υπουργεία της κυβέρνησής του ο νέος πρωθυπουργός της Ιταλίας Ματέο Ρέντσι, σε ένα ολιγομελές σχήμα (συνολικά 16 υπουργοί) το οποίο παρουσίασε το βράδυ της Παρασκευής στον Πρόεδρο της Ιταλικής Δημοκρατίας Τζόρτζο Ναπολιτάνο.

Τα προγνωστικά επιβεβαιώθηκαν και νέος υπουργός Οικονομικών αναλαμβάνει ο Πιέρ Κάρλο Παντοάν -διακεκριμένο στέλεχος του ΟΟΣΑ και επικεφαλής του Ιταλικού Ινστιτούτου Στατιστικής Istat. Παλαιότερα ο Παντοάν χρημάτισε διευθυντής του ιδρύματος Italianieuropei, το οποίο είχε συστήσει ο κεντροαριστερός πρώην πρωθυπουργός Μάσιμο Ντ' Αλέμα.

Στο υπουργείο Εξωτερικών τοποθετήθηκε η 40χρονη κεντροαριστερή Φεντερίκα Μογκερίνι, ενώ στο υπουργείο Εσωτερικών παρέμεινε ο γραμματέας της Νέας Κεντροδεξιάς, Αντζελίνο Αλφάνο, όπως και στο υπουργείο Μεταφορών ο Μαουρίτσιο Λούπι και στο υπουργείοΥγείας η Μπεατρίτσε Λορεντσίν, αμφότεροι στελέχη της Νέας Κεντροδεξιάς.

Υπουργός Δικαιοσύνης ανέλαβε ο Αντρέα Ορλάντο (ως σήμερα υπουργός Περιβάλλοντος), υπουργός Παιδείας η Στεφάνια Τζάνινι, γραμματέας της κεντρώας Επιλογής Πολιτών και για το υπουργείο Οικονομικής Ανάπτυξης επελέγη η Φεντερίκα Γκουίντι, πρώην πρόεδρος της Ένωσης Νέων Ιταλών Επιχειρηματιών.

Τέλος, υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ αναλαμβάνει ο στενός συνεργάτης του Ρέντσι, Γκρατσιάνο Ντελρίο, στέλεχος των Δημοκρατικών.

Με γυναίκες στα μισά υπουργεία η νέα κυβέρνηση της Ιταλίας -Αυτοί είναι οι υπουργοί του Ματέο Ρέντσι | iefimerida.gr 0

Το χαρτάκι με τα ονόματα των υπουργών της νέας ιταλικής κυβέρνησης στα χέρια του Ρέντσι

Με γυναίκες στα μισά υπουργεία η νέα κυβέρνηση της Ιταλίας -Αυτοί είναι οι υπουργοί του Ματέο Ρέντσι | iefimerida.gr 1
Με γυναίκες στα μισά υπουργεία η νέα κυβέρνηση της Ιταλίας -Αυτοί είναι οι υπουργοί του Ματέο Ρέντσι | iefimerida.gr 2
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ