Μετά το αίμα που χύθηκε στην Ουκρανία ανοίγει ο δρόμος για την αποφυλάκιση της Τιμοσένκο - iefimerida.gr

Μετά το αίμα που χύθηκε στην Ουκρανία ανοίγει ο δρόμος για την αποφυλάκιση της Τιμοσένκο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ακόμη μιας τεράστιας σημασίας νίκη πετυχαίνει όπως φαίνεται το αντιπολιτευτικό κίνημα της Ουκρανίας, καθώς, στη σκιά της συμφωνίας για να μπει τέρμα στην αιματοχυσία, η Βουλή της χώρας αποφάσισε και για την αποφυλάκιση της Γιούλια Τιμοσένκο.

Συγκεκριμένα, το ουκρανικό Κοινοβούλιο ψήφισε με 310 ψήφους και 54 κατά, υπέρ της αποποινικοποίησης της βασικής κατηγορίας βάσει της οποίας φυλακίστηκε η Τιμοσένκο, στο πλαίσιο της συμφωνίας για τον τερματισμό της κρίση

Παράλληλα, το κοινοβούλιο ψήφισε σήμερα την παύση του υπουργού Εσωτερικών, Βιτάλι Ζαχαρτσένκο, επειδή χρησιμοποίησε «βία» εναντίον των αντικυβερνητικών διαδηλωτών στη διάρκεια των ταραχών. Ο Ζαχαρτσένκο είναι μια προσωπικότητα που έχει προκαλέσει μίσος στην πλατεία Ανεξαρτησίας του Κιέβου εξαιτίας της καταστολής από την αστυνομία των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ