Cedefop: Tρεις στους δέκα νέους στην Ε.Ε. εργάζονται σε δουλειά υποδεέστερη των προσόντων τους - iefimerida.gr

Cedefop: Tρεις στους δέκα νέους στην Ε.Ε. εργάζονται σε δουλειά υποδεέστερη των προσόντων τους

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε δουλειές υποδεέστερες των προσόντων τους υποχρεώνονται να εργάζονται τρεις στους δέκα νέους στην Ε.Ε. σύμφωνα με διαπιστώσεις του Ευρωπαϊκό Κέντρο για την Ανάπτυξη της Επαγγελματικής Κατάρτισης -Cedefop. Χαρακτηριστικό επίσης είναι ότι το 30% των νέων, όταν περάσουν 5-7 χρόνια από τις σπουδές τους, απασχολείται με προσωρινή σύμβαση, ή σε διαφορετικό αντικείμενο από αυτό που έχει σπουδάσει, ενώ από την περάτωση των σπουδών μέχρι την εύρεση της πρώτης εργασίας, μεσολαβούν κατά μέσο όρο 36,6 μήνες.

Τις διαπιστώσεις αυτές ανέπτυξε η εμπειρογνώμονας του CEDEFOP, Ρένα Ψηφίδου, στο συνέδριο με θέμα: «Ευρωπαϊκή Ολοκλήρωση: Ευκαιρίες για τη Νεολαία-Δικαστική προστασία και θεμελιώδη δικαιώματα», που πραγματοποιήθηκε στο πανεπιστήμιο Μακεδονίας, στη Θεσσαλονίκη.

Όπως είπε η κ. Ψηφίδου, η Ε.Ε. υλοποιεί μια σειρά από δράσεις για να ενισχύσει την απασχόληση, ανάπτυξη δεξιοτήτων και τη δια βίου μάθηση, όπως το Ευρωδιαβατήριο, που επιτρέπει στους πολίτες να παρουσιάζουν τις δεξιότητες και τα προσόντα τους κατά τρόπο σαφή και αποτελεσματικό όταν αναζητούν εργασία ή κατάρτιση, καθώς και το πρόγραμμα Erasmus +.

Πολύτιμο εργαλείο για την κινητικότητα των ερευνητών αποτελεί το δίκτυο Euraxess (www. euraxess.gr), σημείωσε ο συντονιστής του ελληνικού τμήματος του δικτύου, Δημήτρης Σανόπουλος, διευκρινίζοντας ότι στο ελληνικό δίκτυο αναρτήθηκαν το 2013, 2.000 θέσεις εργασίας για ερευνητές.

Αποστολή του Cedefop είναι να προσφέρει τη συνδρομή του στην Επιτροπή για την προώθηση της επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης (ΕΕΚ) και για την ανάπτυξη και εφαρμογή μιας κοινής πολιτικής ΕΕΚ μέσω των επιστημονικών και τεχνικών του δραστηριοτήτων. Το Cedefop συμβάλλει στην ενημέρωση και κατανόηση του ρόλου της ΕΕΚ στη διά βίου μάθηση και στη συμβολή της σε άλλες πολιτικές.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ