Λουτρό αίματος στα σύνορα Συρίας - Τουρκίας από έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου κοντά σε προσφυγικό καταυλισμό [εικόνα&βίντεο] - iefimerida.gr

Λουτρό αίματος στα σύνορα Συρίας - Τουρκίας από έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου κοντά σε προσφυγικό καταυλισμό [εικόνα&βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ισχυρότατη έκρηξη σημειώθηκε σε μεθοριακό φυλάκιο στα σύνορα της Συρίας με την Τουρκία, με τις πρώτες πληροφορίες να κάνουν λόγο για πολλούς νεκρούς. Σύμφωνα με ακτιβιστές της συριακής αντιπολίτευσης από την έκρηξη που έγινε αισθητή σε απόσταση πολλών χιλιομέτρων, σκοτώθηκαν τουλάχιστον 20 άνθρωποι και τραυματίστηκαν δεκάδες

Η ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε σε μικρή απόσταση από έναν προσφυγικό καταυλισμό που βρίσκεται εντός του συριακού εδάφους και κατά πάσα πιθανότητα προκλήθηκε από παγιδευμένο αυτοκίνητο. Ασθενοφόρα έσπευσαν στην περιοχή για να μεταφέρουν τους τραυματίες στο Κιλίς, στη νότια Τουρκία. Από το νοσοκομείο του Κιλίς ανακοινώθηκε ότι μέχρι στιγμής έχουν μεταφερθεί και νοσηλεύονται εκεί περίπου 40 άνθρωποι.

Σύμφωνα με Τούρκο αξιωματούχο, η έκρηξη, κοντά στο μεθοριακό φυλάκιο του Οντζουπινάρ που βρίσκεται απέναντι από τη μεθοριακή διάβαση Μπαμπ αλ Σαλάμεχ της Συρίας, έγινε αισθητή σε απόσταση πολλών χιλιομέτρων.

Ακτιβιστές της αντιπολίτευσης υποστήριξαν ότι υπήρχαν προειδοποιήσεις ότι το Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε (ΙΚΙΛ) θα έβαζε στο στόχαστρο την περιοχή των συνόρων, στην προσπάθειά του να θέσει υπό τον έλεγχό του περιοχές της βόρειας Συρίας.

Ο Άμπου Οσάμα, ο υπεύθυνος ενός προσφυγικού καταυλισμού της περιοχής, είπε ότι η έκρηξη σημειώθηκε πίσω ακριβώς από το γραφείο του και ότι καταστράφηκαν τουλάχιστον 20 σκηνές που φιλοξενούσαν πρόσφυγες. «Κάποια από τα θύματα και οι σκηνές όπου έμεναν έλιωσαν από την έκρηξη. Υποδεχτήκαμε χιλιάδες νέους πρόσφυγες στην περιοχή τις τελευταίες 20 ημέρες λόγω των βομβαρδισμών με βαρέλια γεμάτα με εκρηκτικά στο Χαλέπι», είπε σε τηλεφωνική του επικοινωνία με το πρακτορείο Reuters.

Ο Οσάμα επέρριψε την ευθύνη για την επίθεση στο ΙΚΙΛ το οποίο πρόσφατα εκτόξευσε πολλές ρουκέτες κοντά στον καταυλισμό, σε μια περιοχή όπου έχουν τη βάση τους οι άνδρες της αντίπαλης ανταρτικής οργάνωσης του Ισλαμικού Μετώπου.

Η Τουρκία φιλοξενεί στο έδαφός της περισσότερους από 600.000 Σύρους πρόσφυγες και έχει κρατήσει ανοιχτά τα σύνορά της με τη Συρία καθ' όλη τη διάρκεια της κρίσης στη γειτονική χώρα. Τις τελευταίες εβδομάδες χιλιάδες άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει το Χαλέπι, που απέχει περίπου 60 χλμ. από το Κιλίς, μετά τους σφοδρούς βομβαρδισμούς της πόλης από τις δυνάμεις του καθεστώτος του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ