Πακέτο μέτρων 150 εκατ. ευρώ για τη μείωση του κόστους στη βιομηχανία, προωθεί η κυβέρνηση - iefimerida.gr

Πακέτο μέτρων 150 εκατ. ευρώ για τη μείωση του κόστους στη βιομηχανία, προωθεί η κυβέρνηση

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τη μείωση του ενεργειακού κόστους στην βιομηχανία, επιδιώκει η κυβέρνηση, προωθώντας πακέτο μέτρων ύψους 150 εκατ. ευρώ. Το πακέτο περιλαμβάνει μέτρα για τη μείωση του κόστους της ηλεκτρικής ενέργειας, αλλά και του φυσικού αερίου.
Ειδικά για το φυσικό αέριο, η κυβέρνηση εκτιμά ότι βρίσκεται κοντά σε συμφωνία με την Gazprom. Όπως δήλωσε σε συνάντησή του με τους δημοσιογράφους ο Γιάννης Μανιάτης, « η κυβέρνηση εξαντλεί όλες τις δυνατότητες της οικονομίας με ένα σύνολο δράσεων που θα απαντήσει στο ζητούμενο της στήριξης της βιωσιμότητας της Ελληνικής βιομηχανίας".

Τα μέτρα, θα συζητηθούν αύριο στη Διυπουργική Επιτροπή για τη Βιομηχανία και η θεσμοθέτησης τους θα ολοκληρωθεί έως την επόμενη Τετάρτη.

Ο υφυπουργός Μάκης Παπαγεωργίου παρουσίασε τις παρεμβάσεις του υπουργείου για τη μείωση του ενεργειακού κόστους οι οποίες είναι:

- εξίσωση του τέλους υπέρ ΑΠΕ (ΕΤΜΕΑΡ) των βιομηχανιών μέσης τάσης με αυτό της υψηλής τάσης. Η σχετική υπουργική απόφαση θα υπογραφεί την ερχόμενη εβδομάδα.
- Έναρξη εφαρμογής του συστήματος της "διακοψιμότητας" για τις βιομηχανίες υψηλής τάσης.
- Έκπτωση της τιμής του φυσικού αερίου μέσω της διάθεσης μέρους των κερδών της ΔΕΠΑ για το 2013 σε όλους τους πελάτες της.
- Διατήρηση των εκπτώσεων της τιμής φυσικού αερίου στους μεγάλους καταναλωτές έως και το 2015, ακόμη και στην περίπτωση που δεν διατηρήσουν τις υψηλές καταναλώσεις που προβλέπονται στις συμβάσεις τους.
- Μετακύλιση στους τελικούς καταναλωτές της μείωσης της τιμής που θα προκύψει από τις διαπραγματεύσεις της ΔΕΠΑ με την Gazprom η οποία φαίνεται ότι ολοκληρώνεται και συνεπώς, απομακρύνεται το ενδεχόμενο προσφυγής στη διαιτησία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ μέτρα βιομηχανία μείωση κόστους
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ