Τι ηλικία έχουν οι ευρωπαίοι ηγέτες -Προτελευταίος σε «γήρας» ο Σαμαράς [γράφημα] - iefimerida.gr

Τι ηλικία έχουν οι ευρωπαίοι ηγέτες -Προτελευταίος σε «γήρας» ο Σαμαράς [γράφημα]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο νεότερος ηγέτης της Ευρώπης είναι, αυτή τη στιγμή, ο εντολοδόχος Ιταλός πρωθυπουργός, Ματέο Ρέντζι ο οποίος μπήκε δυναμικά στην πολιτική σκηνή.

Στο γράφημα για τις ηλικίες των ευρωπαίων ηγετών, που συνέταξε το πρακτορείο Reuters, δεύτερος στη σειρά ηλικίας είναι ο 40χρονος Σαβιέ Μπετέλ (Xavier Bettel, γενν. στις 3 Μαρτίου 1973), δικηγόρος και πολιτικός από το Λουξεμβούργο, πρωθυπουργός από το Δεκέμβριο του 2013. Νωρίτερα υπηρέτησε ως Δήμαρχος της Πόλης του Λουξεμβούργου και βουλευτής με το Δημοκρατικό Κόμμα. Είναι ο πρώτος ανοικτά ομοφυλόφιλος πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου και ο τρίτος αρχηγός κυβέρνησης στην Ευρώπη με αυτόν το σεξουαλικό προσανατολισμό, μετά την πρωθυπουργό της Ισλανδίας Γιόχανα Σιγκουρδαντότιρ και το Βέλγο πρωθυπουργό Έλιο Ντι Ρούπο.

Ο Μπετέλ και ο σύζυγός του:

Τρίτος κατά σειρά ο, επίσης 40χρονος, Τζόζεφ Μούσκατ (αγγλ. Joseph Muscat). Μαλτέζος πολιτικός και πρωθυπουργός της χώρας από τις 11 Μαρτίου 2013. Είναι αρχηγός του Εργατικού Κόμματος από τις 6 Ιουνίου 2008 και αρχηγός της Αντιπολίτευσης από την 1 Οκτωβρίου 2008, μέχρι τις 10 Μαρτίου 2013. Προηγουμένως, ήταν μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου από το 2004 μέχρι το 2008.

Μετά τη νίκη του Εργατικού Κόμματος στις εκλογές του Μαρτίου του 2013, ο Μούσκατ ανέλαβε πρωθυπουργός της χώρας στις 11 Μαρτίου 2013.

Στον πίνακα την τέταρτη θέση καταλαμβάνει ο 42χρονος Γίρκι Κατάινεν (Jyrki Tapani Katainen). Γεννήθηκε στις 14 Οκτωβρίου 1971, είναι Φινλανδός πολιτικός, πρόεδρος του Κόμματος Εθνικού Συνασπισμού (Kokoomus) και πρωθυπουργός της χώρας από τις 22 Ιουνίου 2011. Διετέλεσε υπουργός οικονομικών και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης. Έπειτα από την εκλογική του νίκη το 2011, σχημάτισε κυβέρνηση συνασπισμού.

Δέκατος, σε ηλικία 47 ετών, είναι ο Ντέιβιντ Κάμερον, εικοστός ο 58χρονος Ραχόι, ενώ ακολουθεί η 59χρονη Ανγκελα Μέρκελ και ο επίσης συνομήλικος Φρανσουά Ολάντ. Προτελευταίος στη λίστα μεταξύ συνομιλήκων του είναι ο 62χρονος Αντώνης Σαμαράς, ενώ ο γηραιότερος ευρωπαίος ηγέτης είναι ο 67χρονος Νίκος Αναστασιάδης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ