Κι όμως, ο ήχος διάσημης μπάντας βοηθάει τις αγελάδες στην αύξηση παραγωγής γάλακτος [εικόνα] - iefimerida.gr

Κι όμως, ο ήχος διάσημης μπάντας βοηθάει τις αγελάδες στην αύξηση παραγωγής γάλακτος [εικόνα]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μια ιδιαίτερη έρευνα πραγματοποίησε το βρετανικό πανεπιστήμιο του Leicester θέλοντας να αποφανθεί εάν η μουσική μπορεί να παίξει ρόλο στην παραγωγή γάλακτος από τις αγελάδες.
Σύμφωνα με την έρευνα, οι «στρεσαρισμένες» αγελάδες εμφανίζουν μειωμένη παραγωγή και οι ερευνητές δοκίμασαν διάφορα είδη μουσικής και τραγούδια για να τις ηρεμήσουν.
Η μελέτη κατέληξε πως ήρεμα τραγούδια ηρεμούν όντως τα ζωντανά, με αποτέλεσμα να αυξάνεται η ορμόνη οxytocin στον οργανισμό τους και να αυξάνουν την παραγωγή τους.

Το κομμάτι που «κατάφερε» κυρίως να ηρεμήσει τις αγελάδες ήταν, γράφει το Rocking, το «Everybody Hearts» των R.E.M., ενώ επιτυχία έφερε και η χρήση κομματιών της Aretha Franklin, των Simon & Garfunkel και του Lou Reed. Αντιθέτως, η χρήση χορευτικής μουσικής έφερε τα εντελώς αντίθετα αποτελέσματα.

Κι όμως, ο ήχος διάσημης μπάντας βοηθάει τις αγελάδες στην αύξηση παραγωγής  γάλακτος [εικόνα] | iefimerida.gr 0
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ