Tι ζήτησε το ΠΑΣΟΚ από τον Αδωνι για το Πρωτοβάθμιο Δίκτυο Υγείας - iefimerida.gr

Tι ζήτησε το ΠΑΣΟΚ από τον Αδωνι για το Πρωτοβάθμιο Δίκτυο Υγείας

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την υπόσχεση ότι μέσα σε 30 ημέρες θα ανοίξουν τα πολυιατρεία του Πρωτοβάθμιου Εθνικού Δικτύου Υγείας (ΠΕΔΥ) έδωσε ο Αδωνις Γεωργιάδης κατά τη συνάντηση που είχε με αντιπροσωπεία βουλευτών του ΠΑΣΟΚ. Από την πλευρά της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ ο Δημήτρης Κρεμαστινός ζήτησε την άμεση εφαρμογή του νόμου, ώστε να πάψει η ταλαιπωρία των πολιτών, καθώς και να μην υπάρξουν απολύσεις ιατρών.

Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας η διαδικασία της μεταρρύθμισης στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας εξελίσσεται πολύ καλά και βάσει χρονοδιαγράμματος. Ηδη, τόνισε, τα πολυϊατρεία έχουν σχεδόν όλα παραδοθεί πλην –μετρημένων- 3, 4 εξαιρέσεων, τα οποία -όπως εκτίμησε- θα παραδοθούν και αυτά, ενώ οι γιατροί και το προσωπικό βγήκαν σε διαθεσιμότητα.

Από σήμερα, πρόσθεσε ο κ. Γεωργιάδης, έχουν δοθεί και όλες οι διαπιστωτικές πράξεις και μετρά η προθεσμία των επτά ημερών για να δηλώσουν οι γιατροί αν θέλουν να «έρθουν μαζί μας στο δημόσιο σύστημα ή όχι».

Το χρονοδιάγραμμα θα τηρηθεί ακριβώς και σε 30 ημέρες τα πολυϊατρεία θα ανοίξουν, δεσμεύθηκε ο υπουργός.

Να εφαρμοστεί το ταχύτερο δυνατόν ο νόμος για το ΠΕΔΥ ζήτησε ο Δημήτρης Κρεμαστινός, υπογραμμίζοντας ταυτόχρονα την ανάγκη να εφαρμοστεί «κατά γράμμα» και να μην απολυθεί κανείς ιατρός. «Με απλά λόγια», εξήγησε, «όσοι γιατροί δεν επιθυμούν να ενταχθούν στην πλήρη και αποκλειστική απασχόληση, θα κάνουν συμβάσεις προσωπικές με τον ΕΟΠΥΥ» και όλα αυτά, σημείωσε με νόημα, θα τα παρακολουθήσουμε, ούτως ώστε να μην μείνουν στα λόγια αλλά να υλοποιηθούν στην πράξη.

Όπως έκανε γνωστό ο ίδιος ο υπουργός Υγείας, τις επόμενες ημέρες θα έχει συνάντηση και με την Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ προκειμένου να ενημερώσει σχετικά με τις υπουργικές αποφάσεις που ετοιμάζονται για την εκτέλεση του Νόμου. Οι αποφάσεις αναμένεται να είναι έτοιμες περίπου στις αρχές της άλλης εβδομάδος, για να παρουσιαστούν στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής.

φωτογραφία Eurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ