Το δράμα μιας Σομαλής με παραμορφωμένο από οβίδα πρόσωπο: «Περπατάω στο δρόμο και τα παιδιά κλαίνε» [εικόνα] - iefimerida.gr

Το δράμα μιας Σομαλής με παραμορφωμένο από οβίδα πρόσωπο: «Περπατάω στο δρόμο και τα παιδιά κλαίνε» [εικόνα]

Το δράμα μιας Σομαλής με παραμορφωμένο από οβίδα πρόσωπο: «Περπατάω στο δρόμο κα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Ayan Mohamed φοράει την παραδοσιακή νικάμπ προκειμένου να καλύπτει το πρόσωπό της, όχι για θρησκευτικούς λόγους, αλλά για να κρύψει αυτό που κρύβεται από κάτω.
«Το φοράει για να καλύψει την παραμόρφωση. Καλύπτεται επειδή οι άνθρωποι θα κοιτάζουν επίμονα και τα παιδιά κλαίνε», λέει η Edna Adan Ismail, πρώην υπουργός Εξωτερικών της Σομαλίας.

Η Ismail ίδρυσε το πρώτο μαιευτήριο της περιοχής, το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Edna Adan. Η ίδια επί 11 χρόνια, ζητά βοήθεια προκειμένου να αναπλάσει το πρόσωπο της Mohamed, το οποίο θρυμματίστηκε από οβίδα κατά τη διάρκεια του εμφυλίου της χώρας. Η Mohamed ήταν μόλις δύο ετών τότε. Η 25χρονη σήμερα κοπέλα, δυσκολεύεται να τραφεί μιας και η τροφή δεν μένει στο στόμα της και έχει μόνιμα το δεξί της μάτι κλειστό.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ εμφύλιος Σομαλία πρόσωπο οβίδα Ayan Mohamed
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ