Κατάκοποι αστυνομικοί στο Κίεβο κοιμούνται στην άσφαλτο -Γιατί η Ουκρανία κύλησε σε εμφύλιο [εικόνες] - iefimerida.gr

Κατάκοποι αστυνομικοί στο Κίεβο κοιμούνται στην άσφαλτο -Γιατί η Ουκρανία κύλησε σε εμφύλιο [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ειρηνικά ξεκίνησαν οι διαδηλώσεις στο Κίεβο τον Ιανουάριο από πολίτες που ήθελαν να υπογραφεί η συμφωνία της Ουκρανίας με την Ευρωπαϊκή Ενωση. Τις τελευταίες ημέρες η χώρα αιματοκυλίεται και κινδυνεύει με εμφύλιο, ενώ αριθμεί ήδη 25 νεκρούς και εκατοντάδες τραυματίες.

Οπως αναφέρει το ρεπορτάζ της Liberation από την Ουκρανία το κίνημα ονομάζεται Euromaidan και γεννήθηκε από την κινητοποίηση νέων και φοιτητών της μεσαίας τάξης οι οποίοι διαμαρτύρονταν γιατί η κυβέρνηση πάγωσε την υπογραφή συμφωνίας μεταξύ Ουκρανίας και ΕΕ που προέβλεπε την ελεύθερη κυκλοφορία στην Ενωση.
Οι διαδηλωτές εξέφραζαν την ελπίδα να γίνει σταδιακά η χώρα τους ευρωπαϊκού τύπου και να ξεφύγει από την αγκαλιά της Ρωσίας στην οποία την σπρώχνει ο πρόεδρος Γιανουκόβιτς. Οι πολίτες φοβούνται ένα νέο σιδηρούν παραπέτασμα και οι γνώμες διχάστηκαν. Υπάρχουν αυτοί που πιστεύουν ότι η Ουκρανία πρέπει να γίνει ευρωπαϊκή το γρηγορότερο δυνατόν και εκείνοι που θεωρούν ότι η χώρα δεν είναι έτοιμη για κάτι τέτοιο.
Οι διαδηλωτές πληρώνουν σήμερα με τη ζωή τους την ελπίδα για πολιτική ελευθερία και ανεξαρτησία της Ουκρανίας, όπως έκαναν το 1991 και το 2004.

Κατάκοποι αστυνομικοί στο Κίεβο κοιμούνται στην άσφαλτο -Γιατί η Ουκρανία κύλησε σε εμφύλιο [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Διαδήλωση στο Κίεβο στα τέλη Ιανουαρίου:

Κατάκοποι αστυνομικοί στο Κίεβο κοιμούνται στην άσφαλτο -Γιατί η Ουκρανία κύλησε σε εμφύλιο [εικόνες] | iefimerida.gr 1
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ