Handelsblatt: Το μυστικό «σχέδιο Σόιμπλε» για 20 δισ. δάνειο και νέο κούρεμα του ελληνικού χρέους - iefimerida.gr

Handelsblatt: Το μυστικό «σχέδιο Σόιμπλε» για 20 δισ. δάνειο και νέο κούρεμα του ελληνικού χρέους

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την ύπαρξη ενός πεντασέλιδου εσωτερικού εγγράφου στα συρτάρια του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών επιβεβαίωσε για πρώτη ο υφυπουργός του Σόιμπλε, Στέφεν Κάμπετερ, στο οποίο περιλαμβάνονται πιθανά σενάρια αντιμετώπισης του ελληνικού ζητήματος, αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας Handelsblatt.

Απαντώντας σε επερωτήσεις που κατέθεσε το κόμμα της Αριστεράς, Die Linke, ο υφυπουργός οικονομικών επαλήθευσε την ύπαρξη ενός κειμένου θέσεων στο οποίο αναφέρονται ως ενδεχόμενα ένα «περιορισμένης έκτασης συμπληρωματικό πρόγραμμα» για την Ελλάδα από το ευρωπαϊκό ταμείο στήριξης αλλά και ένα δεύτερο κούρεμα του χρέους.

Όπως επισήμανε ο υφυπουργός Κάμπετερ, δεν πρόκειται παρά για ένα κείμενο εργασίας, το οποίο συνέταξε το υπουργείο για να χρησιμοποιηθεί ως βάση συζήτησης εντός της κυβέρνησης.

.Σύμφωνα με το κείμενο, το νέο πακέτο θα είναι της τάξεως των 10-20 δισ. ευρώ, το οποίο θα δοθεί υπό τον όρο η ελληνική κυβέρνηση θα προχωρήσει περισσότερο αποφασιστικά στην υλοποίηση του προγράμματος των μεταρρυθμίσεων.

Επιπλέον, το δημοσίευμα της Handelsblatt σχολιάζει ότι, ενώ το ενδεχόμενο κουρέματος αποτελούσε μέχρι σήμερα θέμα ταμπού για τη γερμανική κυβέρνηση, πλέον ο κ. Σόιμπλε δείχνει για πρώτη φορά ότι υπάρχουν πράγματι σκέψεις προς αυτή την κατεύθυνση.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ