Η φυλή της Αιθιοπίας με τα πιο επώδυνα τατουάζ στον κόσμο, που γίνονται με αγκάθια και ξυράφι [εικόνες] - iefimerida.gr

Η φυλή της Αιθιοπίας με τα πιο επώδυνα τατουάζ στον κόσμο, που γίνονται με αγκάθια και ξυράφι [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Από λεπτούς στρόβιλους από σάρκα, μέχρι περίπλοκα διακεκομμένα σχέδια, τα σημάδια που κοσμούν τα σώματα των φυλών Bodi, Mursi και Surma στην Αιθιοπία, είναι κάτι παραπάνω από σημάδια τραυματισμών.

Σύμφωνα με τη Daily Mail, πρόκειται για ένα έθιμο της τοπικής κουλτούρας, που μπορεί να αποτελεί από σημάδι ενηλικίωσης, μέχρι κατοχή. Παρόμοια έθιμα έχουν και στην Ουγκάντα όπου οι άντρες σημαδεύουν τα πρόσωπα των παιδιών, όταν γίνονται άντρες.

Τις εντυπωσιακές εικόνες αποτύπωσε ο Eric Lafforgue, ο οποίος ταξίδεψε στην Αιθιοπία παρατηρώντας την τελετή «κοπής». Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του παρατήρησε και όλη την προετοιμασία της τελετής όπου οι ντόπιοι δημιουργούσαν τα εργαλεία τους από αγκάθια και ξυράφια

Οπως αναφέρει ο φωτογράφος, ένα 12χρονο κορίτσι που έλαβε μέρος στην τελετή, αρνήθηκε να δείξει οποιονδήποτε πόνο για 10 λεπτά, που η μητέρα της δημιουργούσε σχήματα με το ξυράφι. Οταν τη ρώτησε πώς ένιωθε, δήλωσε πως ήταν κοντά στην κατάρρευση, αλλά αν έδειχνε τον πόνο της θα ήταν ντροπή για την οικογένεια.

Μπορεί η τελετή της κοπής να είναι παράδοση για τις φυλές της Αιθιοπίας, ωστόσο λόγω της χρήσης κοινών λεπίδων η εξάπλωση ηπατίτιδας και aids αποτελεί μια καθημερινή απειλή.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ τατουάζ Αιθιοπία αγκάθια ξυράφι
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ