Η πρωτοφανής ξηρασία της Καλιφόρνια φαίνεται από το διάστημα: Σοκάρει η λήψη της NASA [εικόνα]

Αν και η Καλιφόρνια είδε λίγη βροχή αυτό το μήνα, αποτελεί μόνο μια σταγόνα στον ωκεανό της σοβαρής ξηρασίας που αντιμετωπίζει η περιοχή. Η NASA παρουσίασε, πρόσφατα, μία δορυφορική λήψη που δείχνει το μέγεθος της καταστροφής, αφού η έντονη ξηρασία είναι ορατή ακόμη και από το διάστημα.

Οπως εξηγεί η NASA, τα καφέ σημεία δείχνουν τις περιοχές του χάρτη όπου η ανάπτυξη των φυτών ήταν κάτω από το κανονικό για την εποχή του έτους, ενώ οι πράσινες περιοχές δείχνουν τα σημεία που η βλάστηση είναι άνω του μέσου όρου, δείχνοντας μια δραματική έλλειψη χιονοκάλυψης.

Οπως εξηγεί η Ραμακρίσνα Νεμάνι, ανώτερη επιστήμονας γεωλογίας της NASA: «Σε ένα κανονικό έτος, μεγάλο μέρος του πρασίνου κοντά στα βουνά, θα έπρεπε να είναι καλυμμένα με χιόνι. Δεδομένου ότι δεν υπάρχει πολύ χιόνι φέτος, η βλάστηση του εμφανίζεται πράσινη. Στην πραγματικότητα, αυτά είναι άσχημα νέα για αυτή την εποχή του έτους».

Η Καλιφόρνια βίωσε το 2013 το ξηρότερο έτος που έχει καταγραφεί μέχρι σήμερα. Αν και η βροχή των τελευταίων εβδομάδων ήταν μία ανάσα ανακούφισης, οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι δεν ήταν αρκετή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ διάστημα φωτογραφία NASA λήψη εικόνα

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ