Η πρωτοφανής ξηρασία της Καλιφόρνια φαίνεται από το διάστημα: Σοκάρει η λήψη της NASA [εικόνα] - iefimerida.gr

Η πρωτοφανής ξηρασία της Καλιφόρνια φαίνεται από το διάστημα: Σοκάρει η λήψη της NASA [εικόνα]

Η πρωτοφανής ξηρασία της Καλιφόρνια φαίνεται από το διάστημα: Σοκάρει η λήψη της
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αν και η Καλιφόρνια είδε λίγη βροχή αυτό το μήνα, αποτελεί μόνο μια σταγόνα στον ωκεανό της σοβαρής ξηρασίας που αντιμετωπίζει η περιοχή. Η NASA παρουσίασε, πρόσφατα, μία δορυφορική λήψη που δείχνει το μέγεθος της καταστροφής, αφού η έντονη ξηρασία είναι ορατή ακόμη και από το διάστημα.

Οπως εξηγεί η NASA, τα καφέ σημεία δείχνουν τις περιοχές του χάρτη όπου η ανάπτυξη των φυτών ήταν κάτω από το κανονικό για την εποχή του έτους, ενώ οι πράσινες περιοχές δείχνουν τα σημεία που η βλάστηση είναι άνω του μέσου όρου, δείχνοντας μια δραματική έλλειψη χιονοκάλυψης.

Οπως εξηγεί η Ραμακρίσνα Νεμάνι, ανώτερη επιστήμονας γεωλογίας της NASA: «Σε ένα κανονικό έτος, μεγάλο μέρος του πρασίνου κοντά στα βουνά, θα έπρεπε να είναι καλυμμένα με χιόνι. Δεδομένου ότι δεν υπάρχει πολύ χιόνι φέτος, η βλάστηση του εμφανίζεται πράσινη. Στην πραγματικότητα, αυτά είναι άσχημα νέα για αυτή την εποχή του έτους».

Η Καλιφόρνια βίωσε το 2013 το ξηρότερο έτος που έχει καταγραφεί μέχρι σήμερα. Αν και η βροχή των τελευταίων εβδομάδων ήταν μία ανάσα ανακούφισης, οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι δεν ήταν αρκετή.

Η πρωτοφανής ξηρασία της Καλιφόρνια φαίνεται από το διάστημα: Σοκάρει η λήψη της NASA [εικόνα] | iefimerida.gr 0
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ διάστημα φωτογραφία NASA λήψη εικόνα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ