«Πνίγουν» στο άγχος τους μαθητές -Τρέχουν να προλάβουν, να ολοκληρώσουν την ύλη για τις εξετάσεις - iefimerida.gr

«Πνίγουν» στο άγχος τους μαθητές -Τρέχουν να προλάβουν, να ολοκληρώσουν την ύλη για τις εξετάσεις

«Πνίγουν» στο άγχος τους μαθητές -Τρέχουν για να προλάβουν να ολοκληρώσουν την ύ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε έναν απίστευτο αγώνα δρόμου επιδίδονται οι καθηγητές της Α' Λυκείου για να προλάβουν να ολοκληρώσουν την εξεταστέα ύλη, με αποτέλεσμα να βρίσκονται υπό ασφυκτική πίεση οι μαθητές, ενόψει των προαγωγικών εξετάσεων.

Με το νέο σύστημα, τα θέματα αυτών θα προκύψουν κατά το ήμισυ από την Τράπεζα Θεμάτων, η οποία καλύπτει το σύνολο της εξεταστέας ύλης. Αν αναλογιστεί κανείς, όμως, ότι αυτή ανακοινώθηκε μόλις πριν από μία εβδομάδα, γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι καθηγητές και μαθητές «τρέχουν» για να καλύψουν όλη την ύλη.

Εως και την περασμένη χρονιά, ουσιαστικά ήταν στο χέρι του κάθε καθηγητή η ολοκλήρωση της διδακτέας ύλης, όπως σημειώνει το «Εθνος», αλλά πλέον με την Τράπεζα Θεμάτων πρέπει να διδαχθούν ακόμη και κεφάλαια που συνήθως παραλείπονταν.

Το άγχος των μαθητών γίνεται ακόμη χειρότερο, αν υπολογιστεί πως από φέτος συνυπολογίζεται στο γενικό βαθμό πρόσβασης για τις πανελλαδικές εξετάσεις, ο βαθμός των τριών τάξεων του Λυκείου.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ