H Xρυσή Αυγή στρέφεται στο Συμβούλιο Επικρατείας για να ξαναπάρει την κρατική χρηματοδότηση - iefimerida.gr

H Xρυσή Αυγή στρέφεται στο Συμβούλιο Επικρατείας για να ξαναπάρει την κρατική χρηματοδότηση

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αίτηση στο Συμβούλιο της Επικρατείας για να συνεχίσει να παίρνει την κρατική χρηματοδότηση, κατέθεσε η Χρυσή Αυγή. Ζητάει να ακυρωθεί η υπουργική απόφαση σύμφωνα με την οποία έπαψε, λόγω της εγκληματικής της δράσης, να παίρνει χρήματα.

Ακόμη, ζητεί η Χρυσή Αυγή να δοθεί προσωρινή διαταγή, από τον πρόεδρο του ΣτΕ Σωτήρη Ρίζο, που να διατάσσει την αναστολή της επίμαχης υπουργικής απόφασης.

Η Χρυσή Αυγή υποστηρίζει ότι η επίμαχη υπουργική απόφαση που εκδόθηκε κατ΄ επιταγή του νόμου 4203/2013, είναι αντισυνταγματική, παράνομη και αντίθετη στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.

Στην αίτηση ακύρωσης η Χρυσή Αυγή αναφέρει ότι από την αναστολή της κρατικής χρηματοδότησης υφίσταται μείζονα οικονομική ζημιά, καθώς δεν θα λάβει τη χρηματοδότηση για το 2013 που ανέρχεται σε 873.114 ευρώ, όπως επίσης δεν θα λάβει την αντίστοιχη του 2014, ούτε θα λάβει τη χρηματοδότηση για τις ευρωεκλογές της 25ης Μαΐου 2014.
Επίσης, αναφέρει πως υπάρχει αδυναμία καταβολής της μισθοδοσίας και των ασφαλιστικών εισφορών των υπαλλήλων της Χρυσής Αυγής, των μισθωμάτων των γραφείων του κόμματος σε όλη τη χώρα.

Η προσφυγή της Χρυσής Αυγής προσδιορίστηκε από τον κ. Ρίζο να συζητηθεί στην Ολομέλεια την 4η Απριλίου 2014 με εισηγήτρια τη σύμβουλο Επικρατείας, Μαρία Καραμανώφ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ