Εξερευνώντας τον υποσυνείδητο κόσμο των δύο φύλων: Ποιες οι διαφορές ανάμεσα στα όνειρα ανδρών και γυναικών - iefimerida.gr

Εξερευνώντας τον υποσυνείδητο κόσμο των δύο φύλων: Ποιες οι διαφορές ανάμεσα στα όνειρα ανδρών και γυναικών

Εξερευνώντας τον υποσυνείδητο κόσμο των δύο φύλων: Ποιες οι διαφορές ανάμεσα στα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Είναι γνωστό ότι τα δύο φύλα έχουν τεράστιες διαφορές μεταξύ τους. Τόσο μεγάλες που αρκετές φορές μας είναι πολύ δύσκολο να αντιληφθούμε τη λογική του αντιθέτου φύλου. Γυναίκες και άνδρες δεν είναι μόνο βιολογικά διαφορετικοί. Αν κάποιος εμβαθύνει στα όνειρα των δύο φύλων, θα δει ότι πιθανότατα ακόμα και ο τρόπος σκέψης αλλά και η αντίληψη της κοινωνίας παρουσιάζουν αρκετές ανομοιότητες.

Σύμφωνα με αρκετές έρευνες που έχουν πραγματοποιηθεί γύρω από το κόσμο των ονείρων, άνδρες και γυναίκες έχουν εντελώς αντίθετη θεματολογία μέσα στο... υποσυνείδητό τους. Για παράδειγμα, ενώ οι γυναίκες συνηθίζουν να ονειρεύονται αρκετά συναισθηματικά με επίκεντρο την οικογένεια ή τη σχέση τους, οι άνδρες «προτιμούν» όνειρα γεμάτα από σεξ με αγνώστους, αμάξια ή βία.

Εκτός αυτού, οι γυναίκες φαίνεται ότι ασχολούνται περισσότερο με την ανάλυση των ονείρων τους, αφού τα συζητούν και τα σκέφτονται αρκετά. Αυτό έρχεται σε αντίθεση με το ανδρικό φύλο, που συνήθως δεν παίρνει στα σοβαρά το όνειρο που είδε το τελευταίο βράδυ.

Ενα θέμα που αποτελεί κοινή τομή στα όνειρα των δύο φύλων είναι η επαγγελματική ενασχόληση. Ωστόσο, ακόμα και εκεί άνδρες και γυναίκες παρουσιάζουν αρκετές διαφορές. Οι άνδρες σκέφτονται πολύ πιο ανταγωνιστικά και συνήθως εστιάζουν στο τρόπο με τον οποίο θα μπορέσουν να «πετύχουν», αντίθετα με τις γυναίκες που επικεντρώνονται στις επαγγελματικές σχέσεις που δημιουργούν, αλλά και το κατάλληλο τρόπο να συνδυάσουν τη δουλειά και την οικογένεια.

Αλλο ένα χαρακτηριστικό που διαφέρει στα όνειρα των δύο φύλων είναι... τα χρώματά τους. Οι γυναίκες ονειρεύονται πολύχρωμες και έντονες σκηνές ενώ οι άνδρες συνήθως βλέπουν λιγότερο χρωματιστά όνειρα. Εκτός αυτού, τα γυναικεία όνειρα εμπεριέχουν αρκετές συζητήσεις, ενώ τα ανδρικά εστιάζουν πιο πολύ στον ανταγωνισμό.

Είναι σίγουρο ότι μόνο τυχαίες δεν είναι οι διαφορές που συναντιούνται στα όνειρα των δύο φύλων. Τα βιώματα αλλά και οι φιλοδοξίες ανδρών και γυναικών, όπως φαίνεται, δεν έχουν καμία σχέση μεταξύ τους. Αυτός είναι μάλλον και ο λόγος που δεν θα μπορέσει ποτέ κανείς να... «ψυχολογήσει» το αντίθετο φύλο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ