Κλίμαξ στη Λάρισα : Ισως το πιο ωραίο καφέ-wine bar στην Ελλάδα [εικόνες] - iefimerida.gr

Κλίμαξ στη Λάρισα : Ισως το πιο ωραίο καφέ-wine bar στην Ελλάδα [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το καφέ-wine bar Κλίμαξ, βρίσκεται σε ένα από τα πιο όμορφα σημεία της Λάρισας, στον πεζόδρομο απέναντι από το Α΄ Αρχαίο θέατρο. Το όνομα του προέρχεται από το σημαντικό εκκλησιαστικό σύγγραμμα Κλίμαξ Θείας Ανόδου (Scala Paradisi) του Ιωάννη του Σιναΐτου και το λογότυπο επίσης είναι εμπνευσμένο από βυζαντινή εικονογραφία του έργου αυτού.Σκυρόδεμα, ξύλο και σίδηρος είναι τα βασικά στοιχεία της κατασκευής του, ώστε να είναι σε αρμονία με το χώρο που το περιβάλλει. Ο κήπος της Κλίμακας, που ήταν ένα εγκαταλελειμμένο οικόπεδο, μεταμορφώθηκε από τους ιδιοκτήτες της με τη σύμπραξη καλλιτεχνών της πόλης σε ένα σκηνικό – εγκατάσταση, το οποίο είναι ανοικτό τόσο τους θερινούς μήνες όσο και τους χειμερινούς, αφού μια κατασκευή το μετατρέπει -με τη βοήθεια ενός μεγάλου τζακιού στο κέντρο- σε ένα χώρο για όλες τις εποχές.

Οπως γράφει και το popaganda.gr η συνεργασία με παραγωγούς από διάφορα μέρη της Ελλάδας γίνεται βάσει μιας κοινής φιλοσοφίας δηλαδή με γνώμονα την ποιότητα και την υψηλή διατροφική αξία. Λειτουργεί με αυτοεξυπηρέτηση και το κάπνισμα απαγορεύεται.

Στο κόψιμο των αλλαντικών κλέβει την παράσταση η χειροποίητη και χειρο­κίνητη με σφόνδυλο μηχανή κοπής Berkel (που σχεδιάστηκε το 1898 από τον Ολλανδό W.A. Van Berkel) τόσο λόγω του ρετρό σχεδιασμού της όσο και της απόδοσής της.

Δείτε ΕΔΩ εικόνες από το καφέ-wine bar Κλίμαξ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Λάρισα καφέ Κλίμαξ wine bar
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ