Σοκ στο Μαϊάμι: Καλλιτέχνης έσπασε έκθεμα αξίας 1 εκατομμυρίου δολαρίων σε μουσείο - iefimerida.gr

Σοκ στο Μαϊάμι: Καλλιτέχνης έσπασε έκθεμα αξίας 1 εκατομμυρίου δολαρίων σε μουσείο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με έναν σοκαριστικό τρόπο αποφάσισε να τραβήξει τα φώτα της δημοσιότητας ένας -κατά δήλωσή του- καλλιτέχνης που έσπασε τη Δευτέρα ένα βάζο από εγκατάσταση του κορυφαίου αντιφρονούντα Κινέζου καλλιτέχνη Αϊ Γουέι Γουέι, με τον τίτλο «Βαμμένα Βάζα».

Ο 51χρονος Μάξιμο Καμινέρο, που δηλώνει ζωγράφος, υποστηρίζει ότι βανδαλισε το έργο προκειμένου να διαμαρτυρηθεί διότι το νέο μουσείο της πόλης του Μαϊάμι, φιλοξενεί εκθέσεις μόνο της διεθνούς καλλιτεχνικής σκηνής. Μιλώντας στο Reuters δήλωσε ότι είναι ζωγράφος και προγραμματίζει να δώσει συνέντευξη Τύπου την Τρίτη, για να εξηγήσει την ενέργειά του.

Σοκ στο Μαϊάμι: Καλλιτέχνης έσπασε έκθεμα αξίας 1 εκατομμυρίου δολαρίων σε μουσείο | iefimerida.gr 0

Προκαλεί, βέβαια, η επιλογή του να καταστρέψει έργο του αντιφρονούντα Κινέζου καλλιτέχνη Αϊ Γουέϊ-Γουέϊ έργα του οποίου εκτίθενται σε όλο τον κόσμο, θεωρείται καθοριστικός για τη διαμόρφωση σύγχρονων ρευμάτων στα εικαστικά, αλλά και στην αρχιτεκτονική, όμως, ζει κάτω από απίστευτο καθεστώς περιορισμών, εξαιτίας της κριτικής που ασκεί στην κινεζική κυβέρνηση.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ