Ερευνα GPO: Αυτό είναι το προφίλ των ψηφοφόρων της Χρυσής Αυγής - iefimerida.gr

Ερευνα GPO: Αυτό είναι το προφίλ των ψηφοφόρων της Χρυσής Αυγής

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Χαμηλού εισοδήματος και άνδρες είναι στη συντριπτική πλειοψηφία τους οι ψηφοφόροι της Χρυσής Αυγής, σύμφωνα με δημοσκόπηση της GPO για το Mega.

Συγκεκριμένα, όπως προκύπτει από τη συγκεκριμένη δημοσκόπηση, σε ποσοστό 63% οι ψηφοφόροι της Χρυσής Αυγής είναι χαμηλού εισοδήματος και κατά 67% είναι άνδρες. Oσον αφορά τις ηλικίες των ψηφοφόρων του ακροδεξιού μορφώματος, όπως προκύπτει από την έρευνα της GPO, το 43% είναι ηλικίας 25 με 39 ετών, το 24% από 40 έως 50 ετών και το 15% από 55 έως 64 ετών. Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι οι ψηφοφόροι της Χρυσής Αυγής αυτοπροσδιορίζονται, σε ποσοστό 38,3%, ως κεντροαριστεροί και σε ποσοστό 35% ως κεντρώοι.

Στο ερώτημα «πού πιστεύετε ότι οφείλονται τα υψηλά ποσοστά που καταγράφει η Χρυσή Αυγή στις Δημοσκοπήσεις, παρά το χαρακτηρισμό της ως εγκληματική οργάνωση;», η συντριπτική πλειοψηφία (77,3%) απαντά «στη δυσαρέσκεια των πολιτών από τη συνεχιζόμενη οικονομική κρίση».

Φωτογραφία: Fosphotos

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ