Δίωξη στον Ελληνα υπάλληλο της Barclays Στυλιανό Κοντογουλά για τη χειραγώγηση του Libor - iefimerida.gr

Δίωξη στον Ελληνα υπάλληλο της Barclays Στυλιανό Κοντογουλά για τη χειραγώγηση του Libor

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

O Στυλιανός Κοντογουλάς περιλαμβάνεται στους υπαλλήλους της Barclays που διώκονται από τις βρετανικές Αρχές για την χειραγώγηση του Libor, το επιτόκιο που ρυθμίζει οικονομικές συμφωνίες, δάνεια και υποθήκες τρισεκατομμυρίων δολαρίων σε όλο τον πλανήτη.Σύμφωνα με το βρετανικό BBC τo γραφείο που χειρίζεται τις Μείζονες Απάτες (Serious Fraud Office - SFO) προχώρησε σε άσκηση διώξεων κατά τριών πρώην υπαλλήλων της Barclays, σε σχέση με την υπόθεση χειραγώγησης του Libor.

Οι Πίτερ Τζόνσον, Τζόναθαν Μάθιου και Στυλιανός Κοντογουλάς φέρονται να συνεργάστηκαν στην συγκεκριμένη απάτη, σε ένα χρονικό διάστημα που εκτείνεται τουλάχιστον από την 1η Ιουνίου του 2005 ως την 31η Αυγούστου του 2007, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε το SFO.

Η έρευνα για την υπόθεση της χειραγώγησης του συγκεκριμένου επιτοκίου-δείκτη ξεκίνησε το 2012, ενώ η βρετανική τράπεζα έχει ήδη τιμωρηθεί με πρόστιμα ύψους 290 εκατ. στερλινών το 2012 για την χειραγώγηση των διατραπεζικών επιτοκίων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ