Εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στον Ρέντσι -Εν δυνάμει νεαρότερος πρωθυπουργός της Ιταλίας - iefimerida.gr

Εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στον Ρέντσι -Εν δυνάμει νεαρότερος πρωθυπουργός της Ιταλίας

Εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στον Ρέντσι -Εν δυνάμει νεαρότερος πρωθυπουργός τη
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ανθρωπος που δεν θέλει να καθυστερεί, είναι ο Ματέο Ρέντσι. Εφτασε στο ραντεβού με τον πρόεδρο της Ιταλίας, Τζόρτζιο Ναπολιτάνο, δέκα λεπτά πριν από την προκαθορισμένη ώρα. Λογικό, για έναν άνθρωπο που κατέγραψε ταχύτητα... σπρίντερ και στην πολιτική του άνοδο, αφού πλέον είναι και επίσημα ο -εν δυνάμει- νεαρότερος πρωθυπουργός της Ιταλίας.

Ο Ναπολιτάνο έδωσε στον γραμματέα του Δημοκρατικού Κόμματος την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης, με τις εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για ολοκλήρωση των διαβουλεύσεων έως την Πέμπτη, που αναμένεται και η ορκωμοσία του. Ο 39χρονος Ρέντσι αναμένεται να γίνει ο νεαρότερος άνθρωπος που αναλαμβάνει αυτή τη θέση στην Ιταλία, καθώς είναι κατά δύο μήνες μικρότερος από ότι ο Μπενίτο Μουσολίνι όταν εκείνος ανέλαβε εξουσία το 1922.

Ο δήμαρχος Φλωρεντίας, που δεν έχει διατελέσει ποτέ βουλευτής, θα γίνει ο τρίτος κατά σειρά μη εκλεγμένος πρωθυπουργός της Ιταλίας. Αφού ορκιστεί, θα πρέπει να πάρει ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή των Αντιπροσώπων και τη Γερουσία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ