Στα αζήτητα τα οικόπεδα-φιλέτα των Ταμείων στο κέντρο της Αθήνας - iefimerida.gr

Στα αζήτητα τα οικόπεδα-φιλέτα των Ταμείων στο κέντρο της Αθήνας

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εντεκα φιλέτα που έχουν στην ιδιοκτησία τους τα ασφαλιστικά Ταμεία, στο κέντρο της Αθήνας, μένουν ανεκμετάλλευτα και πλην ελαχίστων που διατίθενται για χώρους στάθμευσης -όπου πολλές φορές τα μισθώματα δεν πληρώνονται στην ώρα τους-, τα υπόλοιπα απλώς «κάθονται». Ενδεικτικό είναι, όπως γράφουν και τα ΝΕΑ, πως πρόκειται για οικόπεδα συνολικής έκτασης πάνω από 11 στρέμματα και η αξία τους ξεπερνάει τα 33 εκατομμύρια ευρώ.Τα «φιλέτα» που έγιναν πάρκινγκ αυτοκινήτων

Οπως γράφει και το δημοσίευμα, ο μοναδικός τρόπος εκμετάλλευσης που αποφασίστηκε, για κάποια τα φιλέτα των ασφαλιστικών ταμείο, είναι να ενοικιασθούν και να λειτουργήσουν ως χώροι στάθμευσης, ενώ θα μπορούσαν να είχαν αξιοποιηθεί πολύ καλύτερα και να απέδιδαν πολύ περισσότερο. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα του χώρου των 490 τετραγωνικών μέτρων στο Κολωνάκι και συγκεκριμένα στην οδό Κριεζώτου. Ανήκει στο ΝΑΤ και η αντικειμενική του αξία φτάνει τα 8 εκατομμύρια ευρώ. Κι αυτό λειτουργεί ως χώρος στάθμευσης.

Τα οικόπεδα των Ταμείων

Τα χαμηλά ενοίκια που εισπράττουν τα ασφαλιστικά Ταμεία

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Ενιαίου Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης, δύο οικόπεδα που έχει στη διάθεση του στην περιοχή της πλατείας Βάθη και της Πειραιώς, κοντά στην Ομόνοια, μισθώνονται για πάρκινγκ έναντι 3.500 ευρώ το μήνα και το άλλο 2.200 ευρώ, αν και θα μπορούσαν να απέφεραν περισσότερα. Το εμβαδόν τους είναι 600 και 492 τετραγωνικά μέτρα, αντίστοιχα. Την ίδια ώρα, πάντως, υπάρχει και ένα οικόπεδο που στην Αγίου Κωνσταντίνου που θα μπορούσε να αποφέρει τουλάχιστον 1.200 ευρώ το μήνα, ωστόσο παραμένει ανεκμετάλλευτο. Το τελευταίο είναι ένα μόνο από τα πολλά οικόπεδα που, ενώ βρίσκονται στην καρδιά της Αθήνας και θα μπορούσαν να φέρουν χρήματα στα Ταμεία, τελικά μένουν ανεκμετάλλευτα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ