Αρνητικός ο πληθωρισμός για ενδέκατο συνεχή μήνα - iefimerida.gr

Αρνητικός ο πληθωρισμός για ενδέκατο συνεχή μήνα

Αρνητικός ο πληθωρισμός για ενδέκατο συνεχή μήνα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αρνητικός, για ενδέκατο συνεχή μήνα, παρέμεινε ο πληθωρισμός τον Ιανουάριο, στο -1,5%. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, τον πρώτο μήνα του 2014 σημειώθηκε μικρή αποκλιμάκωση από το -1,7% που ήταν τον Δεκέμβριο.

Στις ανατιμήσεις των προϊόντων διατροφής, όπως τα νωπά ψάρια (1,8%), τα νωπά λαχανικά (8,9%), το ελαιόλαδο (1,5%), αλλά και τα αλκοολούχα ποτά (3,1%) αποδίδεται κυρίως η υποχώρηση των αποπληθωριστικών πιέσεων τον Ιανουάριο σε σχέση με τον Δεκέμβριο.

Σε ετήσια βάση, σύμφωνα με την Ελληνική Στατιστική Αρχή, ο μέσος Δείκτης του δωδεκαμήνου (Φεβρουάριος 2013 - Ιανουάριος 2014) παρουσίασε μείωση 1,1% σε σύγκριση με το αντίστοιχο προηγούμενο δωδεκάμηνο (Φεβρουάριος 2012 - Ιανουάριος 2013) έναντι αύξησης 1,3%, που σημειώθηκε κατά το αντίστοιχο προηγούμενο δωδεκάμηνο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ