Ματέο Ρέντσι: Ποιος είναι ο «πρόσκοπος» που ετοιμάζεται να αναλάβει πρωθυπουργός της Ιταλίας - iefimerida.gr

Ματέο Ρέντσι: Ποιος είναι ο «πρόσκοπος» που ετοιμάζεται να αναλάβει πρωθυπουργός της Ιταλίας

Ματέο Ρέντσι: Ποιος είναι ο «πρόσκοπος» που ετοιμάζεται να αναλάβει πρωθυπουργός
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Είναι 39 ετών, δεν έχει διατελέσει ποτέ βουλευτής και τον αποκαλούν πρόσκοπο. Είναι ο Ματέο Ρέντσι, ο δήμαρχος Φλωρεντίας που προαλείφεται για πρωθυπουργός της Ιταλίας.

Ο γραμματέας του κεντροαριστερού Δημοκρατικού κόμματος είναι ο άνθρωπος που ουσιαστικά οδήγησε τον Ενρίκο Λέτα σε παραίτηση την Πέμπτη, όταν απέσυρε τη στήριξή του από την κυβέρνηση συνεργασίας. Το Σάββατο αναμένεται να ολοκληρωθούν οι διευρευνητικές επαφές του προέδρου της Ιταλίας, Τζόρτζιο Ναπολιτάνο, με τα πολιτικά κόμματα για το σχηματισμό της νέας κυβέρνησης, με επικρατέστερο υποψήφιο για την πρωθυπουργία τον Ρέντσι.

Τον έχουν συγκρίνει με τον Τόνι Μπλερ- στα νιάτα του- ενώ το TIME τον χαρακτηρίζει Ιταλό Ομπάμα. Ο 39χρονος ξέρει να «πουλάει» καλά τον εαυτό του, σύμφωνα με την Guardian. Κάνει βόλτες με το ποδήλατό του, τρέχει σε μαραθώνιους, φοράει μαύρα τζιν και T-shirt.

Εκανε αισθητή την παρουσία του στο πολιτικό σκηνικό αρχικά ως πρόεδρος της επαρχίας της Φλωρεντίας και στη συνέχεια ως δήμαρχος της πόλης. Τον περασμένο Δεκέμβριο αναδείχθηκε γραμματέας του κεντροαριστερού δημοκρατικού κόμματος.

Η πολιτική απειρία του αυτή τη στιγμή φαντάζει ως πλεονέκτημα στην ταραγμένη σκηνή της Ιταλίας. «Εκεί όπου ένας βετεράνος μπορεί να προσεγγίσει κάποιο πρόβλημα καταγράφοντας τα πράγματα που δεν μπορούν να γίνουν, ο Ρέντσι έχει το σθένος κάποιου που δεν έχει μάθει ακόμη από αποτυχίες», γράφει για εκείνον το TIME.

Αυτό το πνεύμα του «μπορώ να το κάνω» φαίνεται πως ασκεί μία γοητεία στους Ιταλούς ψηφοφόρους που έχουν συνηθίσει τους ηγέτες που έκαναν λίγα, συνεχίζει το δημοσίευμα για τον «πρόσκοπο», όπως συχνά τον αποκαλούν καθώς ως παιδί πέρασε από το Σώμα. Βέβαια, όπως σημειώνει το TIME, τα πρώτα σήματα κινδύνου προς τον Λέτα ήρθαν όταν τον περασμένο μήνα ο Ρέντσι συνάντησε τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι ζητώντας την πολιτική του στήριξη. «Οπως φαίνεται λοιπόν, όσο περισσότερο αλλάζουν τα πράγματα στην Ιταλία, τόσο τα ίδια μένουν», καταλήγει το δημοσίευμα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ