Αποκαλύφθηκε μία από τις μεγαλύτερες κυβερνοεπιθέσεις που έχουν διαπραχθεί - iefimerida.gr

Αποκαλύφθηκε μία από τις μεγαλύτερες κυβερνοεπιθέσεις που έχουν διαπραχθεί

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η McAfee, μία από τις μεγαλύτερες εταιρίες στον χώρο της ασφαλείας στο διαδίκτυο, έφερε στο φως την μεγαλύτερη ίσως σειρά από επιθέσεις που έχουν γίνει ποτέ στον κυβερνοχώρο που περιλαμβάνει επιθέσεις σε 72 οργανισμούς όπως ο ΟΗΕ, η Ολυμπιακή Επιτροπή και κυβερνήσεις, σε διάστημα άνω των πέντε χρόνων.

Η εταιρία δεν θα ανακοινώσει ποιον θεωρεί υπεύθυνο αλλά όλες οι υποψίες φαίνεται να βαραίνουν την Κίνα.«Σε μερικές περιπτώσεις μας επετράπηκε να ψάξουμε βαθύτερα και να δούμε αν και τι κλάπηκε, και μάλιστα σε πολλές περιπτώσεις βρήκαμε ότι είχαν κλαπεί στοιχεία πνευματικής ιδιοκτησίας.» δήλωσε ηγετικό στέλεχος της McAfee και συνέχισε αναφέροντας ότι στο στόχαστρο των hackers βρέθηκαν ο ΟΗΕ, η Ολυμπιακή Επιτροπή, η κυβέρνηση της Ινδίας, η βιομηχανία ατσαλιού, εταιρίες αμυντικής προστασίας, αλλά ακόμα και εταιρίες ασφαλείας.

Η McAfee είπε ότι δεν ήξερε τι γίνονταν οι κλεμμένες πληροφορίες, αλλά θα μπορούσαν κάλλιστα να χρησιμοποιηθούν για την βελτίωση ήδη υπάρχοντων προϊόντων ή να βοηθήσουν στην καταστροφή ενός ανταγωνιστή, γεγονός το οποίο θα αποτελούσε μία επικίνδυνη οικονομική απειλή.

«Μερικές φορές δεν είναι το θέμα αν θα σου κλέψουν χρήματα ή αν θα διαρρεύσουν δημόσια προσωπικά στοιχεία σου.Το θέμα είναι η «σιγανή» κλοπή των πληροφοριών σου, το οποίο θα μπορούσε να έχει τρομερήπολιτική, στρατιωτική αλλα και οικονομική αξία» ανέφερε ειδικός του διαδικτύου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ