Η μεγάλη επιστροφή του Μπερλουσκόνι -Πώς η ανατροπή Λέτα φέρνει και πάλι στο προσκήνιο τον Καβαλιέρε - iefimerida.gr

Η μεγάλη επιστροφή του Μπερλουσκόνι -Πώς η ανατροπή Λέτα φέρνει και πάλι στο προσκήνιο τον Καβαλιέρε

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τη νέα πολιτική αναταραχή στην Ιταλία εκμεταλλεύεται με τον καλύτερο τρόπο ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι για να να επανέλθει στο πολιτικό προσκήνιο. Ο Καβαλιέρε δεν θα μπορούσε να αφήσει την ευκαιρία να πάει χαμένη, και όπως έγινε γνωστό, θα είναι επικεφαλής της αντιπροσωπείας του κόμματός του, Φόρτσα Ιτάλια, στις διαβουλεύσεις υπό τον Πρόεδρο της Ιταλικής Δημοκρατίας Τζόρτζιο Ναπολιτάνο για τον σχηματισμό νέας κυβέρνησης (αρχίζουν το Σάββατο).

Παρά το ότι ο Μπερλουσκόνι έχει καταδικασθεί αμετάκλητα από το ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο της Ιταλίας για φορολογική απάτη σε αγοραπωλησία τηλεοπτικών δικαιωμάτων (σ.σ. θα εκτίσει την ποινή του με επτά μήνες κοινωφελή εργασία) ο Σίλβιο παραμένει ο αδιαμφισβήτητος ηγέτης του κόμματός του.

Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις φέρνουν τη Φόρτσα Ιτάλια να συγκεντρώνει ποσοστό 24,3% στην πρόθεση ψήφου.

Σχολιαστές επισημαίνουν ότι η συνάντηση του Σαββάτου με τον Πρόεδρο Ναπολιτάνο δίνει μοναδική ευκαιρία στον Μπερλουσκόνι να πάρει «συμβολική εκδίκηση». Ετσι μετά λίγους μόλις μήνες μετά την αποπομπή του από τη Γερουσία, ο Καβαλιέρε επιστρέφει στο προεδρικό μέγαρο Κυρηνάλιο ως καθοριστικός παράγοντας για την τύχη της χώρας.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο Μπερλουσκόνι θα αρνηθεί να στηρίξει την κυβέρνηση που ετοιμάζει ο Ματέο Ρέντσι, γραμματέας του κεντροαριστερού Δημοκρατικού Κόμματος.

Μιλώντας σε προεκλογική συγκέντρωση στη Σαρδηνία, όπου την Κυριακή οι πολίτες ψηφίζουν για την ανανέωση της τοπικής αυτοδιοίκησης, ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλία «έσφαξε με το βαμβάκι» τον προαλειφόμενο πρωθυπουργό: «Θέλω να ευχηθώ καλή σταδιοδρομία στον Ρέντσι. Αυτά που συμβαίνουν, όμως, δεν νομίζω ότι συνάδουν με τα όσα πρέπει να εκτυλίσσονται σε μια δημοκρατία».

Στις διαβουλεύσεις για το σχηματισμό της νέας κυβέρνησης στην Ιταλία δεν πρόκειται να συμμετάσχουν τόσο η Λέγκα του Βορρά , όσο και το Κίνημα Πέντε Αστέρων του Μπέπε Γκρίλο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ