Τέλος και τυπικά ο Λέτα -Αρχίζουν διαβουλεύσεις για το σχηματισμό νέας κυβέρνησης στην Ιταλία - iefimerida.gr

Τέλος και τυπικά ο Λέτα -Αρχίζουν διαβουλεύσεις για το σχηματισμό νέας κυβέρνησης στην Ιταλία

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την παραίτησή του στον πρόεδρο της Ιταλικής Δημοκρατίας Τζόρτζο Ναπολιτάνο υπέβαλε και επισήμως ο Ενρίκο Λέτα. Αμεσα άρχισαν οι διαβουλεύσεις για το σχηματισμό της νέας κύβερνησης, οι οποίες αναμένεται να ολοκληρωθούν αύριο και στη συνέχεια ο Πρόεδρος Ναπολιτάνο θα δώσει την εντολή -όπως όλα δείχνουν- στον Ματέο Ρέντσι. Το Κίνημα Πέντε Αστέρων έκανε σαφές ότι δεν θα πάρει μέρος στις διαβουλεύσεις.

«Πάω στο Κυρηνάλιο για να υποβάλω τις παραιτήσεις (των μελών της κυβέρνησης) στον Αρχηγό του Κράτους. Ευχαριστώ όλους όσοι με βοήθησαν. "Ζήσε την κάθε ημέρα σαν να είναι η τελευταία"», έγραψε νωρίτερα στον λογαριασμό του στο twitter, ο Λέτα λίγο πριν μεταβεί στο Προεδρικό Μέγαρο.

Όπως εξάλλου έκανε γνωστό ο γενικός γραμματέας της ιταλικής Προεδρίας, Ντονάτο Μάρα, ο απερχόμενος πρωθυπουργός δεν θα χρειαστεί να παρουσιαστεί ενώπιον του κοινοβουλίου για να εξακριβωθεί ότι πλέον δεν διαθέτει την πλειοψηφία. Η αντιπολίτευση ωστόσο (Φόρτσα Ιτάλια και το Κίνημα Πέντε Αστέρων) είχε ζητήσει έντονα να μεταβεί η κυβέρνηση στη Βουλή και στη Γερουσία προκειμένου να εξακριβωθεί αν χαίρει ακόμη της εμπιστοσύνης του κοινοβουλίου.

Σύμφωνα όμως με την Ιταλική Προεδρία, οι πολιτικές δυνάμεις θα μπορέσουν να εκθέσουν τις απόψεις τους κατά την διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην νέα κυβέρνηση.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ