Το υπουργείο Οικονομικών διαψεύδει τις νέες επιβαρύνσεις από προκαταβολές φόρου - iefimerida.gr

Το υπουργείο Οικονομικών διαψεύδει τις νέες επιβαρύνσεις από προκαταβολές φόρου

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε διάψευση των νέων επιβαρύνσεων από προκαταβολές φόρου προχώρησε το υπουργείο Οικονομικών με ανακοίνωση του.«Προκαταβολή φόρου με βάση τον νέο φορολογικό νόμο υπολογίζεται μόνο στο εισόδημα από επιχειρηματική δραστηριότητα, τονίζει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών.
ΥΠΟΙΚ: Δεν υφίστανται νέες επιβαρύνσεις από προκαταβολές φόρου

Το υπουργείο διευκρινίζει ότι οι αναφορές σε δημοσιεύματα αφορούν σε φορολογικές ρυθμίσεις που ίσχυαν όλα τα προηγούμενα χρόνια, μέχρι και τη χρήση 2013.

Οι φορολογικές αυτές ρυθμίσεις, που καταργήθηκαν, προέβλεπαν ότι αν ένας μισθωτός είχε και εισόδημα από ενοίκια ή από άσκηση κάποιου ελεύθερου επαγγέλματος και το εισόδημα αυτό ήταν μεγαλύτερο από τον μισθό, τότε για όλο το ποσό του φόρου θα έπρεπε να προκαταβάλει το 55%.

Οι διατάξεις αυτές όπως επισημαίνει το υπουργείο «δεν αφορούν τον Νέο Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος που ψηφίστηκε πρόσφατα και ισχύει από τη χρήση 2014 και εξής. Το αντίθετο ισχύει. Οι ρυθμίσεις που αναφέρονται στα δημοσιεύματα, διορθώθηκαν στο πλαίσιο του νέου Κώδικα».

Με βάση τον νέο Κώδικα τα εισοδήματα από κάθε πηγή φορολογούνται ξεχωριστά και σε καμία περίπτωση δεν υπάρχει προκαταβολή φόρου για μισθούς ακόμη και αν αυτοί είναι χαμηλότεροι από άλλα εισοδήματα που έχει ο φορολογούμενος.
«Κατά συνέπεια, δεν υπάρχουν νέες επιβαρύνσεις, είτε άμεσες είτε έμμεσες, σε μισθωτούς και συνταξιούχους» καταλήγει το υπουργείο Οικονομικών.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ