Τo καινούργιο Renault Twingo ποντάρει στο lifestyle και έχει τα πάντα πίσω - iefimerida.gr

Τo καινούργιο Renault Twingo ποντάρει στο lifestyle και έχει τα πάντα πίσω

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η 3η γενιά του μίνι της Renault, του Twingo, που θα παρουσιαστεί επίσημα στη Γενεύη, αποτελεί ουσιαστικά μια ρήξη με το παρελθόν του. Όχι μόνο γιατί πλέον θα ποντάρει περισσότερο στο lifestyle κατά τα πρότυπα του Fiat 500, αλλά γιατί και ο κινητήρας του μετακομίζει πίσω.

Το νέο Twingo λοιπόν έχει αποστασιοποιηθεί πλήρως από τον one box σχεδιασμό των προκατόχων του. Διαθέτει πολύ όμορφη εμφάνιση και έντονες καμπύλες, πολλά χρώματα και το κυριότερο ενώ είναι πεντάθυρο δείχνει σαν τρίθυρο μιας και οι σχεδιαστές του έκρυψαν με επιτυχία όχι μόνο τις χειρολαβές αλλά ολόκληρες τις πίσω πόρτες.

Στο εσωτερικό, που θα αποκαλυφθεί σε περίπου 20 μέρες στην ελβετική μεγαλούπολη, ο πίνακας οργάνων θα είναι και πάλι στο κέντρο του ταμπλό, ενώ οι χώροι, παρά τα μόλις 3,60 μέτρα του μήκους του, θα είναι άνετοι, πάντα σύμφωνα με τους Γάλλους. Σε αυτό θα συμβάλλει και η τοποθέτηση του κινητήρα πίσω, ακριβώς πάνω από τον αντίστοιχο άξονα που θα είναι και ο κινητήριος. Η επιλογή αυτή των μηχανικών της Renault πρακτικά επιβλήθηκε από το ότι το νέο Twingo μοιράζεται το πλαίσιο με την καινούργια γενιά του Smart Forfour που ακολουθεί και θα έχει επίσης τα πάντα πίσω.

Μπροστά πάντως δεν θα υπάρχει πορτμπαγκάζ, μιας και κάτω από το καπό θα βρίσκονται τα παρελκόμενα του κινητήρα. Ο οποίος θα είναι τρικύλινδρος, βενζίνης –άγνωστο προς το παρόν αν θα υπάρχουν και εκδόσεις diesel- 900 κυβικών, με ή χωρίς turbo και απόδοση από 65 έως 90 ίππους. Για την αρχή τουλάχιστον, μιας και στην πορεία θα παρουσιαστεί μια σπορ έκδοση κατά τα πρότυπα του 500 Abarth, καθώς και ένα αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη.

Οι τιμές του καινούργιου και μοδάτου Renault Twingo αναμένεται να ξεκινούν, όταν αρχίσουν οι πωλήσεις του, από τις 10.000 ευρώ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ αυτοκίνητο μοντέλο lifestyle Renault Twingo
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ