Πήγε για σπουδές στο Σαν Φρανσίσκο και επιστρέφοντας έφερε στον Κεραμεικό τα πιο γκουρμέ σάντουιτς - iefimerida.gr

Πήγε για σπουδές στο Σαν Φρανσίσκο και επιστρέφοντας έφερε στον Κεραμεικό τα πιο γκουρμέ σάντουιτς

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Βασίλης Ρεβελάς έφυγε από την Αθήνα για να σπουδάσει σε Λονδίνο και Σαν Φρανσίσκο. Στις ΗΠΑ πήγε, όπως λέει, να εξασκήσει το επάγγελμα του μηχανικού, τους πρώτους μήνες, όμως, βρέθηκε να δουλεύει σε ένα σαντουιτσάδικο όπου σέρβιρε 250 διαφορετικά είδη σάντουιτς. Εκεί του γεννήθηκε και η ιδέα να ανοίξει κάτι ανάλογο στην Αθήνα.Επιστρέφοντας, λοιπόν, αποφάσισε να ανοίξει κάτι ανάλογο και όπως λέει μετά από μια τεράστια πάλη με το τέρας της γραφειοκρατίας, στις 15 Ιουλίου, άνοιξε το αναψυκτήριο. «Η λογική ήταν να προτείνω γεύσεις και συνδυασμούς αυτών για τα σάντουιτς, με μια βασική αρχή: κανένα από τα υλικά που θα χρησιμοποιώ δε θα το διαλέγω στην τύχη. Με αυτή λοιπόν τη συνισταμένη ξεκινήσαμε από την πρώτη ύλη: τα ψωμάκια.

Η συνταγή της επιτυχίας

Ο ίδιος αναφέρει στο popaganda.gr «τριγύρισα σε πολλούς φούρνους, χωρίς να βρω κάτι ικανοποιητικό μέχρι που μου είπαν για τον φούρνο «Ρίζος» στο Βοτανικό. Μας πήρε δυο εβδομάδες να τελειοποιήσουμε τη συνταγή για τα ψωμάκια-αλλά τα καταφέραμε. Το δεύτερο στάδιο είναι η μυστική σάλτσα «Σαν Φρανσίσκο». Τρίτο: τα αλλαντικά και τέταρτο τα ζαρζαβατικά και λαχανικά από τη λαϊκή αγορά της γειτονιάς».

Γενικά η διαδικασία που ακολουθεί για την παρασκευή των σάντουιτς, όπως λέει είναι η εξής: «Κόβω τα ψωμάκια στη μέση. Στη μια πλευρά βάζω τη σάλτσα «Σαν Φρανσίσκο», τυράκι και κρεμμυδάκι, το ψήνω για λίγο και όταν είναι τραγανό πια βάζω τα υπόλοιπα υλικά. Τα σάντουιτς του καταλόγου έχουν πάρει το όνομά τους από γειτονιές τους Σαν Φρανσίσκο. Π.χ. Bay View με γαλοπούλα, αβοκάντο, πάπρικα και σος μέλι μουστάρδα ή Νoe Valley με ψητό κουνουπίδι, σος και τυρί τσένταρ. Επίσης για συνοδεία έχεις να επιλέξεις από μπύρες που φτιάχνονται σε μικρές ελληνικές ζυθοποιίες».

Δείτε τη λίστα με τα γκουρμέ σάντουιτς ΕΔΩ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ