Μικρότερη από τις προβλέψεις η ύφεση το 2013: Στο 3,7% η πτώση του ΑΕΠ - iefimerida.gr

Μικρότερη από τις προβλέψεις η ύφεση το 2013: Στο 3,7% η πτώση του ΑΕΠ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μικρότερη από τις προβλέψεις ήταν η ύφεση του 2013, όπως προκύπτει από τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής. Το ΑΕΠ του τετάρτου τριμήνου συρρικνώθηκε κατά 2,6%, έναντι 5,5% το πρώτο, 3,7% το δεύτερο και 3% το τρίτο τρίμηνο. Ετσι, στο σύνολο του περασμένου έτους το ΑΕΠ συρρικνώθηκε κατά 3,7% έναντι πρόβλεψης για μείωση 4%.

Το γεγονός ότι η ύφεση είναι πιο ρηχή από τις αρχικές εκτιμήσεις διευκολύνει την κυβέρνηση στις διαπραγματεύσεις με την Τρόικα για το δημοσιονομικό κενό του 2014 και των επομένων ετών και για τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για την κάλυψή του.

Από τα προσωρινά στοιχεία της ΕΛ.ΣΤΑΤ. δεν φαίνεται ποιοι συντελεστές συνέβαλαν στο να περιοριστεί η συρρίκνωση του ΑΕΠ στο 2,6% στο τελευταίο τρίμηνο, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες η βασικότερη αιτία είναι η βελτίωση της ιδιωτικής κατανάλωσης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ