Μόσιαλος: «Το briefing τελείωσε, δεν το καταλάβατε ακόμη;» - iefimerida.gr

Μόσιαλος: «Το briefing τελείωσε, δεν το καταλάβατε ακόμη;»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Το briefing τελείωσε, δεν το καταλάβατε ακόμη;». Με τη φράση αυτή ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανακοίνωσε πριν από λίγο -έξω από τη Βουλή- στους έκπληκτους δημοσιογράφους ότι καταργεί την μορφή ενημέρωσης που μετρούσε κάποιες δεκαετίες, από την εποχή του Δημήτρη Μαρούδα.

Σύμφωνα με τον υπουργό Επικρατείας η καθημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών -και δι’ αυτών της κοινής γνώμης- είναι πλέον για μια ξεπερασμένη τακτική. «Έχουν αλλάξει οι εποχές» εξήγησε. «Κάποτε ο Μαρούδας έκανε στη δημόσια τηλεόραση κάποιες δηλώσεις και αυτό ήταν».

«Μα δέχονταν και ερωτήσεις, όλοι οι εκπρόσωποι της εκάστοτε κυβέρνησης» αντέτειναν οι δημοσιογράφοι διερωτώμενοι αν η κατάργηση του είναι πιο δημοκρατικό απ’ ότι το να διεξάγεται. «Δεν χρειάζεται. Θα γίνεται μόνο όταν κρίνουμε σκόπιμο κάτι τέτοιο» επέμεινε ο κ. Μόσιαλος υποστηρίζοντας ότι «έτσι κι αλλιώς η κυβερνητική πολιτική δεν εκπροσωπείται από έναν. Οι λεπτομέρειες ανήκουν στους υπουργούς οι οποίοι θα ενημερώνουν». briefing

Τις περασμένες δεκαετίες οι εκάστοτε υπουργοί Τύπου ενημέρωναν με ενημέρωση. Τη δεκαετία του ’80 ο Ανδρέας Παπανδρέου καθιέρωσε την ενημέρωση με τον Δημήτρη Μαρούδα να διαβάζει τις κυβερνητικές ανακοινώσεις και εν συνεχεία να απαντά με το περίφημο «άλλη ερώτηση» ή «έχω ήδη απαντήσει» ασχέτως αν δεν είχε καν αναφερθεί στο θέμα... off the record on the record Τα χρόνια που ακολούθησαν από το κτίριο της Ζαλοκώστα πέρασαν πολλοί: Δημήτρης Κωστόπουλος, Νίκος Αθανασάκης, Κώστας Λαλιώτης, Βαγγέλης Βενιζέλος, Δημήτρης Ρέππας, Χρήστος Πρωτόπαππας από το ΠΑΣΟΚ, Βύρων Πολύδωρας, Θόδωρος Ρουσόπουλος, Ευάγγελος Αντώναρος από τη Ν.Δ.. Επί υπουργίας Ρουσόπουλου το κτίριο της ΓΓ Ενημέρωσης Μεταφέρθηκε στη Λεωφόρο Συγγρού, ενώ το ΠΑΣΟΚ συνέχισε τα καθημερινά briefing και ως αντιπολίτευση με τον Κώστα Λαλιώτη και την Άννα Διαμαντοπούλου (κατά τις προεκλογικές περιόδους), τον Πέτρο Ευθυμίου, τον Γιάννη Ραγκούση, τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου σε τακτική βάση ενώ από το 2009 ο Γιώργος Πεταλωτής ασκούσε (έστω με συχνές διακοπές) τα καθήκοντα του κυβερνητικού εκπροσώπου.

Εδώ και περίπου ένα μήνα, αφότου ανέλαβε υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος ο Ηλίας Μόσιαλος, το γίνονταν καθημερινά μέχρι πρότινος. Ωστόσο τις τελευταίες περίπου 10 ημέρες, εκμεταλλευόμενος και τη θερινή περίοδο, ο κ. Μόσιαλος αρκούνταν σε μια ενημέρωση ή σε κάποια γραπτή ή δήλωση. Ήταν η απαρχή του τέλους για την καθημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών...briefing off the record on camera

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ