Σταματούν οι φαρμακοποιοί την διάθεση φαρμάκων σε ασφαλισμένους 7 Ταμείων - iefimerida.gr

Σταματούν οι φαρμακοποιοί την διάθεση φαρμάκων σε ασφαλισμένους 7 Ταμείων

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αντιδρούν οι φαρμακοποιοί της Αττικής με διακοπή της επί πιστώσει χορήγησης φαρμάκων στους ασφαλισμένους επτά Ταμείων από 1η Σεπτέμβρη εξαιτίας της πολύμηνης καθυστέρησης εξόφλησης των συνταγών.

Τα Ταμεία αυτά είναι της ΔΕΗ, του ΟΤΕ, του ΤΣΜΕΔΕ, του ΤΣΑΥ, των Δικηγόρων της Αθήνας, του ΤΥΔΚΥ και του ΟΠΑΔ.Οι φαρμακοποιοί δηλώνουν ότι θα προχωρήσουν στην παύση της χορήγησης των φαρμάκων εξαιτίας της στάσης πληρωμών από τα Ταμεία.

Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής ενημερώνει τους ασφαλισμένους των ασφαλιστικών ταμείων ότι τα περισσότερα ταμεία, εξαιρουμένων των ΙΚΑ, ΟΓΑ, ΟΙΚΟ ΝΑΥΤΟΥ, ΕΔΟΕΑΠ, ΤΥΠΕΤ και ΟΑΕΕ, καθυστερούν υπέρμετρα τις πληρωμές τους προς τα φαρμακεία φθάνοντας μάλιστα, μερικά από αυτά, ουσιαστικά σε στάση πληρωμών.

Η πρόταση του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής είναι η ρύθμιση των χρεών δια συμψηφισμού, αυτών που οφείλει το Δημόσιο στους φαρμακοποιούς, με αυτά που χρωστούν οι φαρμακοποιοί προς αυτό, από τον φόρο εισοδήματος, τον Φ.Π.Α. κ.λπ. που δεν έχει εισπραχθεί, αλλά η απάντηση ήταν αρνητική.

Πηγή: tanea.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ